Autorid esitavad võistu oma loomingut

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja Volmer
Vilja Volmer Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna, kadrilaupäeva õhtul korraldab Viljandi linnaraamatukogu proosa kui kirjanduses, ajakirjanduses, filmides, filosoofias ja muudes kommunikatsioonivahendites kasutatava kirjandusvormi võistlusliku omaloomingu ettekandmise. Sündmus leiab aset klubis Rubiin.

«Kevadel toimunud «Poetry Slam» andis tunnistust, et Viljandis on palju kirjutavaid inimesi, kes tahavad oma loomingut jagada,» selgitas Viljandi linnaraamatukogu huvijuht Vilja Volmer. «Sellest sündis mõte anda ka proosakirjutajatele võimalus oma looming sahtlinurgast välja võtta ja inimeste ette tuua.»

Sündmust alustab ülesastumisega Karl Martin Sinijärv. Õhtujuhi ülesandeid täidab Marko Martinson.

Igal osalejal on aega 5—20 minutit ning vastupidi luuleprõmmu väga kindlale reeglile on kõigil võistlejatel lubatud etteastet ilmestada oma soovi järgi. «Tähtis on publikule meelde jääda ja hinge pugeda, sest publik on see, kes hindab ja võitja välja kuulutab,» ütles Volmer.

Auhinnaks on ajakirja «Looming» ja ««Loomingu» Raamatukogu» aastatellimus.
Õhtu algab kell 20 ning seda täidavad lisaks proosaloomingu ettekandjatele kirjandusteoreetikud, noored kirjanikud ja muusikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles