Epp Mauring laskis endale kaks kulda

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte esivõistlustel kaks kuldmedalit ja pronksi saanud Epp Mauring harjutas eile Jakobsoni koolimaja lasketiirus taas õhkpüstolist laskmist.
Noorte esivõistlustel kaks kuldmedalit ja pronksi saanud Epp Mauring harjutas eile Jakobsoni koolimaja lasketiirus taas õhkpüstolist laskmist. Foto: Madis Luik

Eesti noorte laskmise esivõistluste edukaim osaleja Epp Mauring teenis kolmest püstolilaskmise harjutusest medali, kusjuures kahel korral pärjati Ellen Kangilaski õpilane võitjaks.

Nädalavahetusel Põlvas peetud Eesti B-klassi ehk 1995. aastal ja hiljem sündinud laske­sportlaste esivõistlustel tuli Epp Mauring õhkpüstoli ja sportpüstoli ringmärgi harjutuses võitjaks ning teenis sportpüstoliga ilmuvat märklauda lastes pronksi.

Tüdrukute õhkpüstoliharjutuses sai Pille-Riin Borgmann hõbeda ning tagas Viljandi spordikoolile kaksikvõidu. Noormeeste samal alal pälvis Sander Sarapuu pronksi.

Viljandi spordikooli laskmisosakonna juhendaja Ellen Kangilaski hindas hoolealuste kohti kõrgelt. Tema arvates väärivad meie noored erilist tunnustust kahe sportpüstoliharjutuse eest. «Ilmuva märklaua laskmist ei saa me treenida, sest pole vajalikke seadmeid. Seda hinnatavamad on selles distsipliinis saadud kõrged kohad,» väljendas ta rahulolu.

Treeneri jutu järgi lasksid peale medalivõitjate hästi teisedki Viljandi noored. Näiteks tõi ta kahes sportpüstoliharjutuses neljanda ning õhkrelvast laskmises viienda koha saanud Allan Puusilla.

Ehkki ametlikult ei peeta B-klassis meistri-, vaid esivõistlusi, ei vähenda see Kangilaski arvates mõõduvõtu kaalukust. Tema ütlemist mööda oli Põlvas tulejoonel riigi selle­ealiste paremik. «Nimi nimeks, aga selle mõõduvõtu võib arvata B-klassis aasta olulisemate võistluste hulka,» teatas ta.

Treeneri kinnitust mööda võib järeldusi teha ka paljude sportlaste tulemustest: võistluspinge tõttu kippusid need päris mitmel jääma tavalisest kesisemaks.

Kahe kuldmedali omanik Epp Mauring ei saanud saavutatu üle küll nuriseda, ent nimetas oma tulemusi siiski oodatust veidi kehvemaks. Kõrval seisev treener tuletas seepeale tüdrukule meelde 40 lasuga õhkpüstoliharjutuses püstitatud isiklikku rekordit, 347 silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles