Kaitseliidu noortejuhid täiendavad teadmisi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kursuslased kuulavad Kaitseliidu Sakala maleva pealiku Andrus Tiituse ettekannet.
Kursuslased kuulavad Kaitseliidu Sakala maleva pealiku Andrus Tiituse ettekannet. Foto: Gunnar Teas

Sel nädalavahetusel toimub Kaitseliidu Sakala malevas Kaitseliidu vabatahtliku noortejuhi kursuse esimene etapp. 

Osa võtab Alutaguse, Harju, Järva, Rapla, Sakala, Tartu, Pärnu ja Tallinna maleva noorkotkaste ja kodutütarde 21 noortejuhti. Kursust juhivad Sakala maleva noorteinstuktorid Henri Paavo ja Tiina Ott koostöös Kodutütarde ja Noorte Kotkaste esindusega.

Esimesel etapil antakse kursuslastele edasi teadmised ja oskused Eesti noorsootöö kontseptsioonist ning lastekaitse seadusest, kaitseväe ülesehitusest, Noorte Kotkaste ja Kodutütarde organisatsioonide õigusaktidest, tööplaanide, eelarvete ja aruannete koostamisest, noorkotkaste ja kodutütarde töökoonduse ja piduliku koonduse läbiviimisest. Kursuselt ei puudu ka meeskondliku töö osa.

Kursuse teine etapp toimub novembris, seal keskendutakse laagrite ettevalmistamisele ja läbiviimisele ning turvalisuse tagamisele laagrites.

Vasakult: Noorte Kotkaste peavanem Silver Tamm, Kaitseliidu noorsootöö koolitusjuht Angelika Naris ja Sakala maleva Noorte Kotkaste Halliste rühma pealik Enn Pinsel.
Vasakult: Noorte Kotkaste peavanem Silver Tamm, Kaitseliidu noorsootöö koolitusjuht Angelika Naris ja Sakala maleva Noorte Kotkaste Halliste rühma pealik Enn Pinsel. Foto: Gunnar Teas

Kaitseliidu noorsootöö koolitusjuht Angelika Naris ütles, et reedel alanud ning pühapäevani kestev koolitus on kenasti käima läinud. 

«Osalejate kogemus on erinev. Mõni alles alustab Kaitseliidus tööd noorterühmaga, mõni on tegutsenud juba aastaid,» lausus ta. «Reedel oli põhirõhk üksteisega tutvumisel, laupäeva hommik algas noorsootööd tutvustava loenguga.»

Laupäev jätkub ülevaatega Kaitseliidust ning juba täpsemalt Kodutütarde ja Noorte Kotkaste organisatsioonidest. Õhtupooliku sisustatakse ülevaatega isamaalise hariduse programmist ning harjutatakse projekti kirjutamist. Päeva lõppu jääb lõbusam meeskonnatöö ehk bowling. Pühapäevane päev on planeeritud praktiliste oskuste arendamiseks: kuidas läbi viia koodust ja vormistada vajalikke dokumente.

Sakala malevas toimub selline kursus esimest korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles