Noored looduskaitsjad saavad Viljandis tunnustusmärgi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval kell 15 annab keskkonnaminister Keit Pentus Viljandi pärimusmuusika aidas peetaval loodusõhtul 20 tublile noorele noore looduskaitsja märgi.

Keskkonnaministeerium soovib märgiga tunnustada ja eeskujuks seada suure loodushuviga aktiivseid kuni 26aastasi noori, kes on kaasa löönud looduskaitse tegevuses. Märgid antakse noortele, kes on eriliselt silma paistnud loodushoius, saavutanud häid tulemusi loodushariduse konkurssidel või aidanud kaasa loodusteemaliste ürituste korraldamisele.

Esimesed 20 noore looduskaitsja märgi laureaati on: Anni Männil, Anu Ainsaar, Elina Jantson, Iris Merilo, Jaak Joonas Keldoja, Julia Ertsin, Karoliine Kurvits, Kati Plaan, Laura Pärtel, Maili Lehtpuu, Marko Vainu, Martin Tuul, Maryliis Teinfeldt, Mati Lepikson, Merit Eensoo, Mihkel Keldoja, Oliver Kalda, Rauno Kalda, Robert Jakob Oetjen, Stella Kangur.

Noore looduskaitsja märk on valmistatud valgest vasest ning kujutab emaileeritud tammelehte. Märgi autor on kunstnik Julia Maria Künnap.

Lisaks tähistatakse Viljandis aset leidval õhtul Looduse Omnibussi 10. tegutsemisaastat. Üritusel astuvad pildikavadega üles Baltimaade fotovõistluse võitjad ning musitseerib Lauri Õunapuu koos Arhailise Meestelaulu Seltsiga, õhtut juhib Rohke Debelakk.

Loodusõhtu Viljandis korraldatakse koostöös Looduse Omnibussiga ning kõigil huvilistel on enne pidulikku osa võimalik osaleda loodusretkedel.

Info Looduse Omnibussi retkede kohta: www.looduseomnibuss.ee
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles