«Sakala» valis aasta tegijaks folgipealik Ando Kivibergi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAKALA01:PÄRIMUSMUUSIKA FESTIVAL   : VILJANDI, EESTI, 24JUL08
FOLK. PÄRIMUSMUUSIKA FESTIVAL. PÄRIMUSMUUSIKA FESTIVALI AVAMINE Pildil Ando Kiviberg.
er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA
SAKALA01:PÄRIMUSMUUSIKA FESTIVAL : VILJANDI, EESTI, 24JUL08 FOLK. PÄRIMUSMUUSIKA FESTIVAL. PÄRIMUSMUUSIKA FESTIVALI AVAMINE Pildil Ando Kiviberg. er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA Foto: Elmo Riig / Sakala

«Sakala» aasta tegija tiitlit pole kerge saada. Vähemalt Ando Kiviberg pidi selleks tööd alustama 15 aastat tagasi, mil ta koos sõprade ja kursusekaaslastega toonasest kultuurikolledžist pani aluse Viljandi pärimusmuusika festivalile.


Aasta tegija tiitlit andes tunnustab «Sakala» Ando Kivibergi pärimuskultuuri edendamise ja Viljandile kaubamärgi loomise eest. Selles, et tiitel just tänavu välja anti, on loomulikult tähtis osa kevadel avatud pärimusmuusika aidal, kuid nimetatud ehitis on ju Kivibergi ja tema kaaslaste pika töö tulemus.



Alguse sai kõik kultuurikolledžist, kus rahvapille õppinud noortel oli tahtmine koos muusikat teha ja seda teistelegi pakkuda. Sellest soovist sündis festival. Kui korraldajatele tähendab festival eesti kultuuri kandmise missiooni, siis viljandlastele on see linna ehk tähtsaim kaubamärk. Kokkuvõttes lõi festival aga soodsa pinnase muusikaaida rajamiseks.



«Sakala» tunnustab kõiki neid inimesi, kes on folgifestivali korraldamise, pärimusmuusika keskuse loomise või kultuuriakadeemias pärimuskultuuri säilitamise ja õpetamisega ametis. Aga kui vaadata neid üheskoos, liidab selle pildi tervikuks Ando Kiviberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles