Maavalitsus otsib võimalusi õpetajate vaktsineerimiseks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollatõve ehk A-hepatiidi vastu on võimalik end vaktsineerida.
Kollatõve ehk A-hepatiidi vastu on võimalik end vaktsineerida. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Viljandi maavalitsus on alustanud läbirääkimisi ravimifirmadega, et leida soodsat kollatõvevastast vaktsiini koolide ja lasteaedade õpetajatele ja panna piir maakonnas levivale A-hepatiidile.

Esmaspäeval maavanema kabinetis kogunenud A-hepatiidi ennetusrühm tõdes, et parim viis kollatõve leviku peatamiseks on vaktsineerimine. Paari eelmise nädalaga võrreldes on uusi haigestunuid Viljandimaal juurde registreeritud 13 ehk kokku on alates augustist haigeks jäänud 86 inimest.

Maavalitsus on alustanud läbirääkimisi ravimifirmaga, kes on nõus teatud tingimustel pakkuma näiteks Viljandimaa kooli- ja lasteaiaõpetajatele soodsat vaktsineerimisvõimalust. “Lähinädalatel selguvad läbirääkimiste tulemused ning siis anname võimalusest teada,” lisas maavanem Lembit Kruuse. “Seni tuleb kõigil hoolega käsi pesta nagu ikka.“

Kruuse sõnul on loomulik, et tegu saab olla ainult vabatahtliku aktsiooniga ning parim lahendus sünnib koostöös Viljandi haigla ning terviseametiga.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles