«Postimees» saab teise peatoimetaja lisaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimati töötas Anvar Samost uudisteagentuuris BNS.
Viimati töötas Anvar Samost uudisteagentuuris BNS. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Täna asub «Postimehe» juhatuse esimehe ja vastutava peatoimetaja ametikohale Anvar Samost.

Merit Kopli jätkab tööd «Postimehe» peatoimetajana ja Erik Roose peadirektorina.

«Postimehe» nõukogu esimees Mart Kadastik selgitas, et uus juhtimisstruktuur võimaldab ressursse paremini ühendada ja arendada tooteid erinevatel platvormidel.

««Postimees» on keerukas organisatsioon,» ütles Kadastik. ««Postimehel» on nii paber- kui internetiväljaanded, nii eesti kui vene keeles. Uus juhiroll loob võimaluse näha Eesti suurimat meediaettevõtet tervikuna täna ja ka tuleviku meedia kontekstis.»

Kadastik märkis, et paljud Põhjamaade meediaettevõtted on üle läinud väljaandjamudelile, mille järgi üks juht vastutab nii sisu kui majandustegevuse eest.

Suuremates väljaannetes on tavaline ka mitme peatoimetaja (neist üks vastutav) töötamine. Varemgi on «Postimehel» olnud kaks peatoimetajat: aastaid tagasi juhtisid ajalehte Vahur Kalmre ja Marko Mihkelson.

«Toimetuse sõltumatus ei kahane,» kinnitas Kadastik. «Vastupidi: selle mõju ettevõttele kasvab. Et prioriteet on teha head ajakirjandust, seda peaks näitama Anvar Samosti «Postimehe» etteotsa asumine. Samost on kogenud ettevõttejuht ning ühtaegu väga nõudlik ajakirjanik.»

Anvar Samost on õppinud Tartu ülikoolis ajakirjandust. 1992. aastal töötas ta «Postimehes», aastatel 1993—1995 «Hommikulehes» ja 1995—2011 BNSis, sealhulgas kuus aastat juhatuse esimehena.

Samost lahkus BNSist 7. oktoobril. BNSi juhatuse liikmena jätkab tegevust Sven-Erik Heinsoo. Samost ütles toona, et esitas septembri keskel BNS Grupi nõukogule lahkumisavalduse juhtimisalaste eriarvamuste tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles