Kärp pääses mini­tuurile

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kärp
Algo Kärp Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädalalõpul algava suusahooaja avastardi teinud Algo Kärbi tulemused tagasid talle koha Kuusamo maailmakarikavõistluste etapil, kuid üllatusena tuli tubli tulemus hoopis sprindis.

Ehkki Kärp on juba paar viimast aastat keskendunud pikematele distantsidele ning sprinditreeninguid enda sõnul ei tee, õnnestus tal just reedel kavas olnud sprindisõidus poolfinaali jõuda. Seal saadud neljas koht jättis ta küll finaalist kõrvale, ent Peeter Kümmeli järel oli see Eesti meeste seas teine tulemus.

Laupäeval jättis Kärp kümne kilomeetri pikkuse uisustiilis võistluse vahele. Pühapäeval sõideti Soomes Olosel kümme kilomeetrit klassikalises tehnikas ning sellel distantsil jäi Kärp 69. kohale, Eesti koondislastest viimaseks. Võistluse eel seatud ülesande, pääseda novembri lõpus Kuusamos peetavale minituurile, ta siiski täitis.

«Küllap anti see koht mulle väikese boonusena,» hindas suusataja. «Distantsil olin väga kehv. Enesetunne oli halb.»

Vahetult enne esimest võistlust oli Kärp lõpetanud Olosel raske treeninglaagri ning kurtis juba stardi eel suurt väsimust. Sellest hoolimata õnnestus tal sprint, kuid põhisõit jäi kesiseks. «Tagasi ma midagi hoida ei tahtnud ja suuskade taha ei jäänud ka midagi. Ise olin kehv,» rääkis ta.

Eile sõitis Algo Kärp koju ja puhkab siin kolm-neli päeva. Siis sõidab ta tagasi Soome, kus läbib enne Kuusamo etappi veel ühe treeninglaagri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles