Õigeks mõistetud vang saab suure hüvitise

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Arnolds Logins, kes tunamullu Viljandimaal sooritatud kallaletungi eest kahes kohtuastmes neljaks aastaks vangi mõisteti, vabastati riigikohtu eilse otsusega süüst ning võib alusetu kinnipidamise eest taotleda kopsaka hüvitise.

Süüdistuse kohaselt oli lätlane Logins 2009. aasta 6. oktoobril ühes Viljandimaa külas joomingu ajal tunginud kallale teisele purjutajale ja lõiganud tollele katkise pudeliga kaela haava, mis ulatus kilpnäärmesse. Lisaks eluohtliku tervisekahjustuse tekitamisele olevat Logins löönud kannatanut korduvalt ahjuroobiga selga.

Riigikohus leidis, et kuna kannatanu ütlused, mille alusel Logins süüdi mõisteti, olid vasturääkivad ning üks teine sündmuskohal olnud mees tunnistas ise, et oli löönud talle ette jäänud inimesi, ei ole Loginsi süü tõestatud.

«Kriminaalasjas on tõsikindlalt leidnud tuvastamist, et kannatanule tekitati pudelikaelaga eluohtlik kõrivigastus, kuid maakohtu otsuses ei ole jälgitavalt põhjendatud, miks tuleb see tegu omistada nimelt Loginsile,» leidis riigikohtu kolleegium.  

Loginsi süüdimõistmine teise samal ajal sündmuskohal olnud kannatanu ahjuroobiga peksmises jäi küll jõusse, kuid selle eest määratud kuuekuulise karistuse oli ta juba eeluurimise ajal ära kandnud. Seetõttu oli tema kinnipidamine 2010. aasta 5. aprillist alusetu ning tal on õigus taotleda 583 vanglas veedetud päeva eest umbes 37 790 eurot hüvitist. Rahandusministeeriumi andmetel on tegemist viimase kahe aasta suurima hüvitisega.

Loginsi kaitsja vandeadvokaat Mart Sikut lausus, et tõenäoliselt lasti õigeksmõistetu Tartu vanglast välja juba eile. «Iga päevaga tiksuks hüvitist ju lisaks,» sõnas ta.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina ütlemist mööda pudeliga ründajat uuesti välja selgitama ei asuta, sest kui kannatanu endale vastu räägib, on edasine menetlemine mõttetu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles