Politseijaoskonna esist ehib helkuripuu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud ehtisid helkuritega maja ees seisva männi.
Politseinikud ehtisid helkuritega maja ees seisva männi. Foto: Politsei

Kolmapäeva keskpäeval ehtisid Viljandi politseinikud kohaliku politseijaoskonna ees oleva männi helkuritega.

Politsei pressiesindaja Kerly Peiteli teatel on helkuripuu eesmärk inimestele meenutada, et helkuri kandmise aeg on käes. Ühtlasi demonstreerib ehitud mänd möödujatele, kui palju abi on helkurist millegi nähtavaks tegemisel ning kui efektiivselt helkur pimedal ajal jalakäija või ratturi turvalisust tagada võib.

Lisaks Viljandile ehiti kolmapäeval helkuripuu ka Valgas, Tartus, Põlvas, Võrus ning Jõgeval. Helkuripuu jääb inimeste tähelepanu püüdma ning Lõuna-Eesti politseijaoskondade esiseid ehtima vähemasti kuni uue aasta alguseni või kuniks helkureid puu külge jagub. «Usinamad kodanikud on asunud neid juba puude otsast võtma ja enda külge kinnitama,» lausus Peitel

Lõuna Prefektuur tuletab ühtlasi meelde, et uue liiklusseaduse järgi on helkuri kandmine nüüd kohustuslik pimedal ajal lisaks maanteele ka asulasisestel teedel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles