Tantsustipendiumi pälvis Raido Mägi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsuõpetaja Raido Mägi
Tantsuõpetaja Raido Mägi Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eesti tantsuhariduse liit kuulutas sel aastal esimest korda välja tantsija, tantsulavastaja ja pedagoogi Gerd Neggo nime kandva stipendiumi konkursi, mille võitis Viljandis 13 aastat tantsupedagoogina tegutsenud Raido Mägi.

Stipendiumikonkursi eesmärk on tunnustada oma tööle pühendunud Eestis töötavat tantsuõpetajat. Gerd Neggo (9. XI 1891 — 1. IX 1974) tantsuõpetaja preemia kandidaatideks esitati 13 Eesti tantsuõpetajat.

Raido Mägi on oma tööle pühendunud õpetaja, kes on kultuuriakadeemias veedetud 13 aastaga mõjutanud tugevalt meie noorte tantsuõpetajate põlvkonda, on kirjas Eesti tantsuhariduse liidu kodulehel. Raido Mägi jagab teadmisi noortele näitlejatudengitele nii Viljandi kultuuriakadeemias kui kõrgemas lavakunstikoolis ja Helsingi teatriakadeemias. Lisaks on Raido karismaatiline tantsija ning üks koreograafe, kes on suuna andnud eesti tänapäevase tantsu koolkonnale.

Stipendium antakse kätte 9. novembril Viljandi kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna tantsukunsti õppekava neljanda kursuse kompositsioonitunnis, stipendiaadi igapäevases töökeskkonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles