Viljandi sügispraht koristatakse hiljem

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Okstest dekoratsiooni kujundanud Anu Pindsoo kogus materjali nii õunaaiast kui kraavipervelt.
Okstest dekoratsiooni kujundanud Anu Pindsoo kogus materjali nii õunaaiast kui kraavipervelt. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Jätkuva sooja ilma tõttu otsustas Viljandi linnavalitsus nädala algul okste ja leheprahi tasuta äraveo paar nädalat edasi lükata.

«Et öine õhutemperatuur on üle nullkraadi, ei ole suur osa lehti veel puudelt maha langenud,» selgitas linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Eha Moosel. Ta rääkis, et kui aia- ja haljastusjäätmete kogumist edasi lükata, saab linnast välja vedada ka need puulehed, mis riisutakse eramute ja korteriühistute kinnistutelt kokku pärast esimesi öökülmi.

Veolia Keskkonnateenuste Viljandi juht Jaan Viljas ütles, et vedajad tegutsevad linnaga sõlmitud kokkuleppe järgi.

«Oleme Viljandile ühe ringi peale teinud ja kogunud 260 tonni lehti,» lausus ta ning pakkus, et puude otsa on jäänud vähem kui pool lehtedest. «Möödunud aastal kogusime üle kolmesaja tonni.»

Florist Anu Pindsoo sõnul annab haljastusjäätmetest ka põnevaid dekoratsioone moodustada. Tema käe all sai eile endise Rubiini kino platsil valmis sügistalvine dekoratsioon õunapuu-, toominga- ja kibuvitsaokstest.

«Kogume aedadest ja kraavipervedelt oksi, nii et loodust ei kahjustaks,» lausus florist. Linna ilme kujundajad võtavad materjali vastu ka aiapidajatelt, eriti teretulnud on praegu kontpuu- ja pajuoksad.

«Päris huvitav,» hindas Rubiini platsil valminud tööd linnavalitsuse arhitektuuri- ja planeerimisameti disainer Malle London. «Looduslik materjal muutub ajaga kindlasti mänguliseks. Loodetavasti ei upu see lume alla.»

«Punane kibuvits läheb külmaga härma ning muutub justkui pitsiliseks,» lisas Anu Pindsoo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles