Veel üks kultuurijuht lahkub ametist

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lisaks kultuurimaja juhi otsimisele seisab linnajuhtide ees ülesanne leida uus raamatukogu juhataja, sest senine direktor lahkub ametist.

Viljandi abilinnapea Ardo Agasilla sõnul läheb Evi Murdla pensionile ning initsiatiiv selleks tuli Murdlalt endalt. Agasild eitas võimalust, et linnajuhid on mõjutanud raamatukogu direktorit lahkumisavaldust esitama.

Evi Murdla kinnitas, et läheb küll pensionile, kuid teeb seda plaanitust kiiremas korras, sest tal tekkisid linnajuhtidega eriarvamused. Milles need seisnesid, seda Murdla ei öelnud. «Las seda kommenteerivad linnavalitsuse inimesed,» sõnas ta.

Üks Viljandi kultuurielu muudatus, mis on linnajuhtidel mõttes mõlkunud, on raamatukogu, kultuurimaja, noortekeskuse, nukuteatri ja Kondase keskuse ühendamine suureks kultuurikeskuseks.

Murdla sõnul polnud siiski see mõte tema ja linnajuhtide lahkarvamuse põhjus. «Olen seda arutanud ka Tiit Kalmetiga (äsja ametist lahkunud kultuurimaja juht — toimetus) ja leidsime, et teatud määral võib see olla isegi kasulik,» selgitas ta.

Suure keskuse loomist pole siiski alustatud. Ardo Agasilla selgitust mööda korraldatakse pärast Evi Murdla lahkumist raamatukogu juhataja koha täitmiseks konkurss ning uue inimese juhtida jääb ikkagi vaid raamatukogu.

«Noortel meestel on oma plaanid,» viitas Murdla veidi üle poole aasta ametis olnud linnajuhtidele. «Ma ei usu, et mina ja Kalmet oleksime nende ideede elluviimist takistanud, aga oma arvamuse oleksime öelnud küll.»

Pärast seda, kui kevadel sai linnapeaks Loit Kivistik ja kultuurivaldkonna eest vastutavaks abilinnapeaks Ardo Agasild, on linnas olnud mitu juhivahetust. Uus juht on linna kultuuriametil ning kultuurimaja ja raamatukogu juhataja on esitanud lahkumisavalduse.

Agasild kinnitas, et ulatuslik vahetus ei halva Viljandi kultuurielu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles