Komisjon: erakonnad rikkusid kuluhüvitistega aruandekorda

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liikmed Siim Kabrits, Toomas Tõniste, Priit Toobal ja Annely Akkermann ostsid kuluhüvitiste eest oma parteide propageerimiseks ajalehte reklaampinda. Kõik neli on lubanud raha tagasi maksta.
Riigikogu liikmed Siim Kabrits, Toomas Tõniste, Priit Toobal ja Annely Akkermann ostsid kuluhüvitiste eest oma parteide propageerimiseks ajalehte reklaampinda. Kõik neli on lubanud raha tagasi maksta. Foto: PEETER LANGOVITS («POSTIMEES»), MIHKEL MARIPUU («POSTIMEES»), TOOMAS HUIK («POSTIMEES») / MONTAAŽ

Erakondade rahastamise komisjon käsitles tänasel istungil riigikogu liikmete kuluhüvitistega parteireklaami ostmist, mis tuli avalikkuse ette 14. oktoobri «Sakalas».

Komisjon leidis et Keskerakond ning Isamaa ja Res Publica Liit on saanud seeläbi mitterahalisi annetusi erakonna reklaamikulude eest tasumise näol, kuid pole seda kajastanud kolmanda kvartali annetuste aruandluses.

«Nimetatud erakondadele otsustas komisjoni teha ettekirjutused eesmärgiga viia rahastamist puudutav aruandlus kooskõlla seadusest tulenevate nõuetega,» teatas komisjoni pressisekretär Margit Liivoja.

Kui mainitud puudusi komisjoni poolt seatud tähtajaks ei kõrvaldata, võidakse parteidele rakendada 640 eurost sunniraha.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles