Võhma uhkeldab uute mänguväljakutega

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikesed mehed on uued lustimiskohad rõõmuga omaks võtnud.
Väikesed mehed on uued lustimiskohad rõõmuga omaks võtnud. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Äsja avati Võhma korrusmajade läheduses kaks mänguväljakut. «Mõlemad on väga populaarsed — laste särasilmset lustimist on vahva näha,» ütles Võhma linnapea Avo Põder.

Tema sõnutsi on laste käsutuses tänapäevased ja arendavad atraktsioonid ning väljakute valmimisega on tunduvalt paranenud linna heakord.

Mänguväljakud kerkisid mittetulundusühingu Hulgakesi eestvõttel. Projekti nende ehitamiseks esitas selle liige Riine Ant. «Enne väljakute planeerimist kutsusime kokku lapsevanemad, kes andsid nõu, milliseid atraktsioone valida,» selgitas ta.

Kerkinud kompleksides on kõikvõimalikke ronimis- ja liulaskmispaiku, vedrukiiged ja väikesed karussellid.

«Laste erilised lemmikud on terrassiga katusealused ehk majakesed, kus leiab varju nii vihma kui lõõskava päikese eest. Just seal meeldib neile kodu mängida,» tutvustas Ant.

Tema sõnutsi on teineteisest mõnesaja meetri kaugusel paiknevad väljakud veidi erinevad, pakkudes nii lastele vaheldust. Mõlemad hullamispaigad rajati vana mänguväljaku asemele. Need olid nii lagunenud, et olid lastele ohtlikuks muutunud.

Veski ja Kalevi tänava nurgale rajas kümmekond aastat tagasi oma kulu ja kirjadega lastele väljaku perekond Wüth­rich. See oli vahva paik, aga lagunes ajapikku. Wüthrichid said väljaku kasutuskõlblikud osad tagasi ning kavatsevad neist oma küünlavabriku lähistele midagi põnevat luua.

Mõlemad väljakud on ümbritsetud madala aiaga ning pole ohtu, et lapsed võiksid mänguhoos otse tänavale joosta.

Linnapea Avo Põder tõdes, et esialgu teeb muret valguse nappus. Loigu tänava nurgal asuv väljak on tänavalampidele suhteliselt lähedal, aga Veski ja Kalevi tänava nurgal asuv plats mattub ööseks pimedusse. Linnapea lubas, et valgustusmure lahendatakse. Siis saavad lapsed ka pimedal ajal lustida ning huligaanidel oleks valgustatud aladel keerulisem toimetada.

Mänguväljakud rajas Belander Grupp. Need valmisid põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametilt külade arendamise meetmest saadud toetusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles