Vanglast jäid järele kivihunnikud

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanglamüüri taga asunud eramajad on nüüdsest lageda maa peal. Aasta pärast on neil uus naaber — linna suurim kaubanduskeskus.
Vanglamüüri taga asunud eramajad on nüüdsest lageda maa peal. Aasta pärast on neil uus naaber — linna suurim kaubanduskeskus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi vanglast on alles jäänud vaid kaks punastest tellistest hoonet ja hunnikute viisi kivipuru. Veel sel aastal peaks krundile hakkama kerkima linna suurim kaubanduskeskus.

Keskuse rajamise osas on kompleksi omaniku, aktsiaseltsi Eften Capital juht Viljar Arakas kidakeelne. Eile andis ta teada, et linnavalitsusest on saadud ehitusluba ja ehitaja peaks tööga algust tegema sel aastal.

Millised kauplused keskusesse tulevad, sellest Viljar Arakas veel juttu teha ei tahtnud.

Kuulujutu tasemel on vangla asemele kerkivasse keskusesse suurima poena pakutud Prisma või Rimi ketti kuuluvat kauplust.

Seni vaid Tallinnas ja Tartus tegutseva Prisma esindaja Kadri Lainase kinnitust mööda ei kavatse kett Viljandisse laieneda. «Selle kuulduse peame kahjuks ümber lükkama,» sõnas ta. «Ja me ei pea sel teemal ka mingeid läbirääkimisi.»

Rimi avalike suhete esindaja Katrin Bats teatas samale küsimusele vastuseks: «See on info, mida me paraku veel avaldada ei saa. Mõne nädala pärast saame teemat täpsemalt kommenteerida.»

Rimil on praegu kauplus Centrumi hoones. Juba aastaid tagasi Viljandisse tulles oli selle keti eesmärk hakata endale kohe ka suuremat kauplust rajama. Lootused olid seotud Looga ja Tallinna tänava nurgale kavandatud Eiffeli keskusega. Paraku otsustas Eiffeli arendaja majanduslanguse keskel oma plaanist loobuda ja maja ehitamata jätta.

Tallinna ja Uku tänava nurgale rajatava keskuse valmimiseni jääb vähemalt aasta. 7000 ruutmeetri suurune hoone tahetakse valmis saada 2012. aasta jõulumüügi alguseks. Praegu otsib arendaja ehitajat.

Poolteist kuud tagasi vanglas tööd alustanud lammutajad tahaksid tegevuse lõpetada hiljemalt kümne päeva pärast. Lammutamist koordineeriva Aivar Tuka jutu järgi takerdus töö kivipurustaja rikke tõttu. «Lõpetamine oleneb sellest, kui kiiresti suudame vajaliku varuosa Euroopast kätte saada,» lisas ta.

Betooni- ja kivihunnikud jäävad lammutajast krundile maha, sest seda materjali kasutatakse keskuse ehitamiseks. «See sobib väga hästi pinnase täitmiseks ja parkla aluse rajamiseks,» selgitas Tukk.

Kerkiva oranžpunase hoone pikem osa tuleb Tallinna tänava äärde ja vanglast jäänud punastest tellistest hoone seotakse sellega üheks. Peasissekäik on Uku tänava poolt.

Pärast kaubanduskeskuse rajamist jääb kinnistule ruumi veel ärihoonete ja elamute tarvis, kuid nende rajamisega tehakse algust pärast uue kaupluse avamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles