Kütid kuulutasid jõulurahu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahipasunate ansambli meeste pillidest kõlanud helid kuulutasid metsade jõulurahu alanuks.
Jahipasunate ansambli meeste pillidest kõlanud helid kuulutasid metsade jõulurahu alanuks. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eile õhtupoolikul kogunesid jahimehed ja linlased Viljandi lossimägedesse Kaevumäele, et maha hõigata teise jõulupüha lõpuni vältav jahirahu Eesti metsades.



Sadakonda õhtupimeduses lörtsi ja libedust trotsinud inimest tervitasid müüridel leegitsevad puupakud, hõõgveini aroom ja jahisarveansambel.



«Kuulutan praegusest hetkest välja jahindusliku jõulurahu kõigis Eesti metsades,» hõikas Eesti jahimeeste seltsi president Margus Puust. Tema sõnade saateks kõlas jahimeeste ansamblilt pala «Jõulurahu».



Nagu ütles üritust juhtinud jahimees Uno Jürisson, olid jõulurahu sõnumit tooma tulnud nii võim kui vaim: sõna võtsid Viljandi abilinnapea Rein Triisa ja keskkonnaministeeriumi metsaosakonna peaspetsialist Kaarel Roht ning ettevõtmisele andis õnnistuse Pauluse koguduse õpetaja Mart Salumäe.



«Nüüd jäävad püssid neljaks päevaks kappi,» lausus Margus Puust. «Jõulurahu pole küll kohustuslik, aga see on eetiline küsimus.»



Piduliku ürituse lõpetas ilutulestik. «Need on viimased sümboolsed paugud enne jõulurahu kehtima hakkamist,» ütles Uno Jürisson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles