Meistrid kiikavad tulevikku

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janno Ligur sai Eesti rallikrossi meistrivõistlustel klassis Division 1A kindla esikoha, Läti tiitlivõistlused lõpetas Karksi valla autosportlane hõbedaga.
Janno Ligur sai Eesti rallikrossi meistrivõistlustel klassis Division 1A kindla esikoha, Läti tiitlivõistlused lõpetas Karksi valla autosportlane hõbedaga. Foto: Aivar Kaljusaar

Eesti autosportlaste rallikrossi meistrivõistluste hooaeg päädis Viljandimaa meestel kahe tiitli ja ühe hõbedaga. Võidukarika teenisid Janno Ligur ja Rommi Pukk.

Tänavu kaheksast osavõistlusest koosnenud rallikrossi meistrivõistluste sarja viimane võistlus peeti 15. oktoobril Võrumaal Missos.

Division 1A klassis oli hooaja vaieldamatu liider Janno Ligur, kes teenis tänavu kuus etapivõitu. Karksi valla autosportlane oli parim ka viimases sõidus.

Janno Liguri sõnul sujus aasta plaanitult. Peale Eesti meistritiitli korjas noormees Lätist hõbeda. «Esimene eelistus oli tänavu kodune sari. Et paar kahe riigi etappi sattus ühele ajale, jätsin Lätis sõitmata ning see ei lasknud mul üldvõidu pärast lõpuni võidelda,» selgitas Ligur.

Janno Ligur sihib Põhja-Euroopa sarja poole

Tulevaks aastaks on Liguritel plaanid peetud. «Talvel ehitame uue auto, millega naaseme kevadel rajale,» lausus järgmisel aastal kodumaal tiitlit kaitsta ihkav Janno Ligur.

Automotoklubi Ligur Racing esindav noormees ei kibele eriti lätlaste juures võistlema ning kiikab vargsi Põhja-Euroopa sarja poole. «Eestiga võrreldes sõidetakse Lätis üpris ropult, seetõttu vajas auto peaaegu iga võistluse järel kõva remonti,» nentis Janno Ligur.

Lõppenud Eesti meistrivõistluste Division 1A klassi koondtabelis leiab 14 osaleja seas Viljandimaa meestest veel Sander Palmiste neljandal ja Sander Roosimaa seitsmendal positsioonil. Missos kumbki enam kaasa ei teinud. Nagu ütles Sander Palmiste, polnud selleks tarvidust, sest esikolmikukoht oli juba püüdmatult kaugel.

Rommi Puki valitsemise aasta

Viimase etapi eel oli endale klassi RWD tiitli kindlustanud ka Rommi Pukk. Tema oli nagu viiel varasemalgi etapil seisusekohaselt võidukas ka Misso rajal. «Sõidu arvelt on raske reserve leida. Kui siis ehk treeningutest või tehnika võidurelvastumisest,» analüüsis Rommi Pukk arengusuundi.

Sama klassi viimasel etapil neljanda ning hooaja kokkuvõttes hõbeda teeninud Kevo Kärp tunnustas Eesti meistrit, kes tema sõnul näitas läbi hooaja väga head kiirust.

«Minul läks mitu võistlust tehnika nahka: see kas lagunes või sõitsid konkurendid selle puruks,» võttis Kärp aasta kokku.

Tuleva aasta kohta ei osanud kumbki Viljandimaa mees midagi lausuda, sest arutelu tuleva aasta võistlusklasside ja tehniliste tingimuste üle rallikrossikomitees praegu alles käib. «Eks pärast vaidlusi selgu, mis suunas edasi liikuda,» lausus Rommi Pukk. Mõlemad mehed tahavad siiski tuleval aastal rallikrossisarjas jätkata.

Noor sõitja kasvatas kiirust

RWD klassis hooaja kolmel esimesel võistlusel osalenud Raul Karu sai kokkuvõttes kuuenda tulemuse.

Noorte arvestuses esimese võistlushooaja kaasa teinud Andre Teder teenis aasta kokkuvõttes teise tulemuse. Tema isa Aare Teder möönis, et poiss on teinud tubli arengu. «Sõita oleme saanud ainult võistlustel, aga sellest hoolimata on Andre sõidukiirus ja auto valitsemise oskus tublisti paranenud,» lausus ta. «Talvel lihvime oskusi lumel ja jääl, kevadel oleme taas noorteklassis rallikrossirajal.»

Noore autosportlase sõnul on viimase etapi võiduga hea järgmisele aastale vastu minna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles