Põngerjad pistsid põske raekoja kompvekke

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohkem kui Viljandi postkaardid, paelus pisikesi külalisi kommikauss. Igaüks sai suu magusaks teha, et käik raekotta hästi meelde jääks.
Rohkem kui Viljandi postkaardid, paelus pisikesi külalisi kommikauss. Igaüks sai suu magusaks teha, et käik raekotta hästi meelde jääks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnastaatuse taastamise kahekümnenda aastapäeva puhul käisid lasteaialapsed raekoda uudistamas ja osa neist sai isegi linnapea nõupidamisel sõna sekka öelda.

«Jõudsime linnapea juurde täpselt siis, kui lumekoristuse teemat arutati,» rääkis linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kull sellest, kuidas ta Karlssoni lasteaia Punamütsikeste rühmale ekskursiooni oli teinud. «Lapsed rääkisid, et neile meeldib, kui on palju valget lund, aga puhtad teed meeldivad ka.»

Kui giid hiljem küsis, kes pisikestest külalistest tahab linnapeaks saada, ei tõusnud ainsatki kätt. «Ju tundus amet siis nii raske,» lisas Krista Kull.

Koeraga ratsutades kommi sööma

Kõige paremini jäid mudilastele raekojast meelde miniatuursed linnahooned volikogu saalis.

«Mulle meeldis see veetorn!» hõikas poiss Krõlli lasteaia Sipsikute rühmast ja näitas näpuga klaaskastis maketi poole. «Mulle ka!» — «Ja terve maja meeldib ka!» nõustusid kiiresti mõned kaaslased.

«Lumekell,» ütles õpetaja külje alt üks pisem poiss. Pedagoog parandas, et tegu on siiski liivakellaga.

Kui Heiki Raudla tehtud karikatuure volikogu ruumis vaatasid lapsed vaikides, siis elavamat huvi tekitas kunagise linnajuhi August Maramaa skulptuuri juures lamav koerakuju, kuhu peale terve Sipsikute rühm end ilma igasuguse käsuta kiiresti asutada püüdis.

Eile hommikul käis raekojaga tutvumas kaks rühma, mõlemas veidi üle kümne lapse, ning seda oli Eha Mooseli sõnul täitsa paras hulk.

«Tulge siiapoole, muidu lähevad lapsed sassi!» kutsus üks õpetaja teist, kui Krõlli ja Karlssoni lasteaia kasvandikele all fuajees värvikirevaid üleriideid ja helkurveste selga aidati.

«Aitab nüüd!» manitses teine õpetaja poisse ja tüdrukuid, keda paelus vestibüülis kõige rohkem kommikauss. Linnavalitsuse töötaja puistas laste rõõmuks kausile uue kuhja peale.

Raekojas on sel nädalal eriti põnev

«Meie maja ikka tahetakse vaatama tulla,» tõdes linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Eha Moosel. «Seekord kutsusime aastapäeva puhul lapsed ise külla.»

Pooletunnise ekskursiooni ajal näitasid avalike suhete ja turismiameti töötajad lastele raekoja ülemist ja alumist korrust.

Täna õhtupoolikul ootab linnavolikogu kõiki huvilisi istungile, et tutvustada oma töökorraldust ja otsustamisprotsessi.

Homme saab kuulata 20 aasta taguseid meenutusi toonase linnapea Heiki Raudla suust ning seejärel esinevad raekoja saalis Viljandi kultuuriakadeemia džässiosakonna noored lauljad.

Reedel kutsub linnapea Loit Kivistik raekotta koosviibimisele 20 aasta eest tegutsenud linnavolikogu ja -valitsuse liikmed ning endised linnapead. Seda kohtumist on oma kohalolekuga lubanud austada president Arnold Rüütel ja proua Ingrid Rüütel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles