Ka neljas riigikogulane maksab raha tagasi

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liikmed Siim Kabrits, Toomas Tõniste, Priit Toobal ja Annely Akkermann ostsid kuluhüvitiste eest oma parteide propageerimiseks ajalehte reklaampinda. Kõik neli on lubanud raha tagasi maksta.
Riigikogu liikmed Siim Kabrits, Toomas Tõniste, Priit Toobal ja Annely Akkermann ostsid kuluhüvitiste eest oma parteide propageerimiseks ajalehte reklaampinda. Kõik neli on lubanud raha tagasi maksta. Foto: PEETER LANGOVITS («POSTIMEES»), MIHKEL MARIPUU («POSTIMEES»), TOOMAS HUIK («POSTIMEES») / MONTAAŽ

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Priit Toobal, kes kuluhüvitise eest erakonnale «Sakalas» reklaami tegi, otsustas poliitpropagandaks kulunud raha Riigikogu kantseleile tagasi maksta.

«Antud teema on tekitanud avalikkuses ebaselgust ja mitmeti tõlgendamist, seega pidas Priit Toobal mõistlikuks kuulutuse eest tasutud summa Riigikogu kantseleile tagastada,» teatas Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk.

Sama skeemi kasutanud Isamaa ja Res Publica Liidu liikmed Siim Kabrits, Annely Akkermann ja Toomas Tõniste teatasid raha tagasimaksmisest juba eelmisel reedel, kui «Sakalas» ilmunud lugu kuluhüvitiste arvelt parteide reklaamimise avalikuks tegi.

Riigikogu liikmed Siim Kabrits, Toomas Tõniste, Priit Toobal ja Annely Akkermann ostsid augustis ja oktoobris «Sakalas» ning «Pärnu Postimehes» oma parteide propageerimiseks reklaampinda, kuid lasid selle kinni maksta parlamendi liikme tööks ette nähtud kuluhüvitistest. Reklaami kuludesse kandmist kord ette ei näe ja rahvasaadikud lasid arvele kirjutada hoopis «väiketrükis».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles