Kaare kool loodab vaheajal haisust vabaneda

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaare kooli aulatiivas, kus asub ka söökla, on hais levinud juba terve õppeveerandi, sest lekkekohta ei leita üles.
Kaare kooli aulatiivas, kus asub ka söökla, on hais levinud juba terve õppeveerandi, sest lekkekohta ei leita üles. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi Kaare kooli aulatiiba on peaaegu õppeaasta algusest kimbutanud lehk, mille põhjuseks peetakse saalipõranda all peituvat katkist toru. Pärast pikki otsinguid arvatakse purunenud koht viimaks üles leitud olevat ja ehitajad loodavad selle vaheajal ära parandada.

Kooli majandusjuhataja Vello Tilk tõdes, et kui saaks kümme ruutmeetrit aula põrandast lahti lammutada, oleks ilmselt üsna lihtne ka lekkekoht kindlaks teha. Sel moel talitades tuleks aga võib-olla terve põrand välja vahetada ja see oleks väga kulukas. Täpseid jooniseid torustiku kohta pole ja seetõttu jahivadki kooli ja ehitusfirmade spetsialistid juba poolteist kuud tervet hoonetiiba täitva haisu allikat. Hea veel, et katkine toru pole õppekorpuse all.

«Täna oli murdeline päev — saime paari meetri raadiusega koha teada,» nägi Tilk eile siiski lootuskiirt. «Suja Ehituse mees käis põranda all kanaleis ja märkas ühe seina peal märga plekki.»

Kuigi eelmine katse katkist kohta spetsiaalse kaameraga kindlaks teha jooksis liiva, kavatsevad remondimehed homme sellega uuesti õnne katsuda, sest nüüd on kahtlusalune piirkond enam-vähem teada. Kui lekke asukoht on meetri täpsusega kindlaks tehtud, võetakse põrandalauad selle kohalt lahti ja tehakse toru terveks.
«Loodetavasti saame vaheajal ära parandada,» lausus Tilk. «Kooli ajal seda teha ei saa, muidu on terve elamine tolmu täis.»

Miks toru purunes, ei osanud majandusjuht täpselt öelda, kuid pakkus, et pinnase liikumine võis selle muhvist välja lükata või pressis maaga kerkiv kivi malmi sisse augu.
Tilk kinnitas, et hoone kanalisatsioon töötab tavapäraselt ja ainus mure ongi ebameeldiv lehk. «Õppekorpuses mina seda küll ei tunne, hais on ainult selles osas, mille all on purunenud toru,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles