Kohus karistas Mõisaküla endist ametnikku

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõisaküla linnavalitsus
Mõisaküla linnavalitsus Foto: Elmo Riig / Sakala

Ligi 14 000 krooni Mõisaküla linna raha oma taskusse pistnud endine linnavalitsuse raamatupidaja Katrin Reinvald peab lisaks kahju hüvitamisele maksma karistuseks riigile 18 600 krooni.


Viljandi kohtumajas langetatud otsusest nähtub, et Reinvald omastas 13 589 krooni 2003. aasta märtsist 2007. aasta oktoobrini väikeste summade kaupa, kasutades selleks oma ametipositsiooni.



Nimelt kuulus muu seas raamatupidaja tööülesannete hulka kommunaalteenuste üle arvestuse pidamine. Reinvald märkis linnakodanike teatatud veenäidud küll korrektselt abonentkaartidele, kuid näitas raamatupidamises nende veetarbimist tegelikust väiksemana.



Seega tekkis linnakassas näiline ülejääk, mille Reinvald omastas. Lisaks jättis ta enda ja oma ema veetarbimise eest linnale maksmata üle 1000 krooni.



Aasta tagasi, kui politsei linna sularahakassas avastatud puudujäägi tekkimist alles uuris, põhjendas Reinvald seda «Sakalale» lohakusega.



«Eks see minu hooletus olnud,» selgitas Reinvald raha kadumist. «Mitu arvet oli valesti koostatud. See vahe tekkis umbes poole aasta jooksul.»



Toona oli teada vähem kui 7000 krooni suurune puudujääk, mis tuli ilmsiks, kui pearaamatupidaja puhkusel olevat Reinvaldi asendas. Selle summa maksis mullu 1. novembril töölt lahkunud raamatupidaja kohe ära, nii et nüüd tuleb tal linnale hüvitada veel 7839 krooni.



Prokurör Külli Saks kvalifitseeris Katrin Reinvaldi teo isikule usaldatud võõra vara ebaseaduslikult enda kasuks pööramisena ja taotles kohtult tema karistamist käskmenetluse korras.



Käskmenetlus on lihtmenetluse liik, mida saab rakendada teise astme kuritegude puhul, kui nende asjaolud on selged ja prokurör peab võimalikuks rahalise karistuse määramist. Kui kohtualune pole käskmenetlusega nõus, võib ta nõuda asja arutamist üldises korras. Vastasel juhul jääb käskmenetlusega tehtud otsus jõusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles