Vana Baskini teater tuleb Vastemõisa

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana Baskini teater mängib reedel Vastemõisa rahvamajas komöödiat «Jäägu meie vahele».
Vana Baskini teater mängib reedel Vastemõisa rahvamajas komöödiat «Jäägu meie vahele». Foto: Elmo Riig / Sakala

21. oktoobril mängib Vana Baskini teater Vastemõisa rahvamajas briti kirjaniku Alan Ayckbourni komöödiat «Jäägu meie vahele».

Nagu selle autori puhul tavapärane, on teravmeelse sündmustiku ja vaimuka teksti taga peidus sügavalt inimlik sõnum, mis kedagi külmaks ei jäta. Võiks öelda, et huumor on tema näidendite väline vorm, sisu on aga tihti naljast kaugel.

Käesoleva lavatüki kohta on öeldud, et see on poolkibe komöödia, mis ühtaegu naerutab ja hingepõhjani raputab. Just sellist mõju on Alan Ayckbourn oma loomingust rääkides korduvalt ideaalina näinud.

Komöödia sündmustiku moodustavad kahe juhuslikult tutvunud nooremas keskeas abielupaari neli kohtumist, mis toimuvad neljal aastaajal, kusjuures iga kord on nagu juhuslikult kellegi sünnipäev.

Väliselt näib kõik tore ja korras olevat ning seda joont püüab kuni lõpuni hoida peategelane Dennis, kelle lipukiri on: «Naljaga saab kõigest üle, naer ja muretu meel parandavad kõik haavad!»

Viienda tegelasena sekkub jõuliselt mängu Dennise ema, kellel on minia Veraga suured vastuolud. Ka teisel abielupaaril, Pamil ja Neilil, pole kaugeltki kõik hästi. Tegevus saab kohati koomilise, kohati traagilise vormi.

Näidendi on lavastanud Ivo Eensalu, mängivad Ene Järvis, Marika Korolev, Eva Püssa, Raivo Rüütel ja Madis Milling.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles