Ratturid rassisid Uueveski nõlvadel

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi rattaklubi juunior Josten Vaidem oli Viljandi sügiskrossil oma võistlusgrupis teine. Parima Viljandimaa esindajana pälvis noormees ka maakonna meistri medali.
Viljandi rattaklubi juunior Josten Vaidem oli Viljandi sügiskrossil oma võistlusgrupis teine. Parima Viljandimaa esindajana pälvis noormees ka maakonna meistri medali. Foto: Herki Helves

Uueveskil sõideti Viljandi sügiskross, mis kuulus Eesti jalgratturite liidu sarja. Sealsamas jagasid kohalikud sportlased välja maakonna tänavused meistrimedalid.

Võistluspäeval oli eri arvestustes 173 startijat. Kohaliku rattaklubi valitud rada eeldas väga head ratta valitsemise oskust.

Nooremate meesseenioride sõidus teisena lõpetanud ja maakonna meistrimedali teeninud Karksi valla spordiklubi Cosmos juht Kaupo Kuhlap tunnistas, et rada oli äärmiselt tehniline, kuid mitte üle mõistuse raske.

Päeva viimases sõidus rajale lähetatud meeste ja juunioride 17,5kilomeetrisel distantsil oli nelja parema lõpetaja seas kaks Viljandi rattaklubi liiget. Sõiduvõidu võttis tartlane Caspar Austa, temast 27 sekundit hiljem lõpetas parima viljandlasena Mihkel Ronimois, kolmas oli parima juuniorina Peeter Tarvis Raplast ning neljas juunioride teisena Josten Vaidem Viljandist.

Päeva alustasid noorimad ratturid. 3,6kilomeetrisel võistlusmaal võtsid üksteiselt mõõtu 12aastased ja nooremad poisid ning tüdrukute N12 ja N14 klassi sõitjad.

Jalgratturite sügiskrosside sari jätkub eeloleval pühapäeval Karksi vallas Paanikse rajal. Rattaklubi Cosmos korraldatav võistluspäev algab kell 12 noortesõitudega ning kulmineerub hea kombe järgi meeste ja juunioride sõiduga. «Rada väga raske ei ole, ent võistlusdistantside pikkus sõltub suuresti ilmast,» kõneles eelseisva rattakrossi peakorraldaja Kaupo Kuhlap.

Paanikse võistlusrada asub Karksi-Nuia ja Valga vahelise maantee kaheksandal kilomeetril Rutu maastikukaitsealal. «Endine Nõukogude sõjaväe raketibaas peaks olema rattasportlastele juba tuttav koht,» lausus Kuhlap. Ta lisas, et maanteele paigaldatakse võistluspaika suunav tähis.

Võistluse protokolliga saab tutvuda siin, Herki Helvese fotogalerii leiab siit ning Kristjan Kivistiku fotodega siit.

Meistrid

Viljandimaa jalgrattakrossi meistriks tulid järgmised sportlased:
• Reelika Varblane (N14)
• Kristjan Johanson (M14)
• Kärolin Varblane (N16)
• Greg Hallop (M16)
• Mihkel Ronimois (mehed)
• Josten Vaidem (juuniorid)
• Kaupo Kuhlap (MSen2)
• Elmar Tuudelepp (MSen3)
Allikas: Viljandi rattaklubi

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles