Laskurnaiskond teenis meistrimedali

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti õhkpüstolist laskmise meistriks tulnud Viljandi laskurklubi ja spordikooli naiskonna kogenuim liige on Janika Brauer. Peale tema kuulusid võistkonda Kadri Tomson ja Gretlin Prukk.
Eesti õhkpüstolist laskmise meistriks tulnud Viljandi laskurklubi ja spordikooli naiskonna kogenuim liige on Janika Brauer. Peale tema kuulusid võistkonda Kadri Tomson ja Gretlin Prukk. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki Viljandi laskurklubi liikmetel ei õnnestunud Narvas Eesti karikavõistlustel auhinnalistele kohtadele jõuda, saavutas meie naiskond sealsamas aset leidnud võistkondlikel meistrivõistlustel võidu.


Viljandi laskurklubi ja spordikooli ühine naiskond koosseisus Janika Brauer, Kadri Tomson ja Gretlin Prukk võttis pühapäeval peetud tiitlivõistlustel 40 lasuga õhkpüstoli harjutuses võidu 1069 silmaga.



«Tüdrukud on võimelised ka enamaks. Samas ei saa öelda, et nende tulemused oleksid kehvad olnud,» ütles spordikooli laskmisosakonna treener Ellen Kangilaski.



Viljandimaa esindus edestas hõbeda pälvinud Haapsalu triot kahe silmaga, pronksi teeninud Piirivalve spordiklubi naiskond jäi võitjatest üheksa silma kaugusele.



Ellen Kangilaski jutu järgi oli võistluste formaat selline, et piltlikult öeldes tehti märklehte ühe pauguga kaks auku: ühel võistlusel selgusid nii Eesti õhkrelvadest laskmise karikavõitjad kui võistkondlikud meistrid.



«Registreerimine karikavõistlustele ja võistkondlikele meistrivõistlustele oli erinev, ent tulejoonel käidi ühe korra,» selgitas treener.



Viljandlannade trump oli tema sõnul stabiilne ja ühtlane võistkond. Sellest annavad kinnitust karikavõistluste individuaalarvestuse järjestikused kohad kuuendast kaheksandani ning üsna võrdsed tulemused.



Viljandi edukaima esindajana lasi tänavu maakonna parimaks noorsportlaseks tunnistatud Kadri Tomson tulemuseks 357 silma. Janika Brauer ja Gretlin Prukk kogusid mõlemad 356 silma.



Karikavõistluste arvestuses reastus oma õpilaste järele ehk üheksandale kohale Ellen Kangilaski, kelle tulemuseks jäi 355 silma.



Eesti naiste õhkpüstolist laskmise karikavõitjaks tuli 380 silmaga Vera Rumjant-seva Kaitsejõudude spordiklubist.



«Tema peabki kõrgest klassist tulemusi tegema — ta on ju ikkagi elukutseline sportlane,» lausus Ellen Kangilaski.



Viljandi laskurklubi ja spordikooli meeskond lõpetas karikavõistluste arvestuses seitsmendana. Tarmo Pärnaku, Kristjan Juurak ja Rivo Rebane kogusid 60 lasuga õhkpüstoli harjutuses 1611 silma.



Neist ainsana ka individuaalsetele karikavõistlustele registreeritud Pärnaku oli tulemusega 558 silma üldarvestuses kuues.



«Tulemus polnud just kiita, aga kui arvestada seda, et Rivo oli kogu võistluse noorim osaleja ning uuendas seal oma isiklikku rekordit, pole nurisemiseks põhjust,» võttis Ellen Kangilaski jutu kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles