Täiuslik finaal

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Haav
Margus Haav Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Uuendusliku ja eriti teravmeelse briti telesarja «Kontor» jõuluosad panevad väga uhke punkti kahele suurepärasele hooajale, mis eelnesid ajale, mil Ameerika ja teised maad kogu süžee mitu korda lahjemas vormis üle võtsid.


«Kontor» on puhas kultussari, mis pööras komöödiažanris uue lehekülje. Jõuluosade tegevus leiab aset ajal, mil on möödunud kolm aastat sellest, kui BBC võttegrupp end Wernham Hoggi korporatsiooni kontoris sisse seadis.



Harrastusmilitarist Gareth Keenan on bossi tooli üle võtnud. Kunagine ülemus David Brent on vahepeal koondamisraha toel välja andnud suhteliselt edutu singli koos muusikavideoga ning üritab end kuidagi meelelahutusmaailma sisse sudida. Seniks hoiab ta endal hinge sees puhastustoodete müügiagendina ning külastab endist kontorit igal võimalikul ja võimatul juhul.



Ricky Gervaisi kehastatud David Brent on muidugi täiesti emblemaatiline kuju, puhas uunikum, kes tõstab piinlikkuse ja kaastunde segu seninägematutesse kõrgustesse. Brent on tõenäoliselt parim karakter kogu situatsioonikomöödiate pikas ajaloos.



DVD-le annavad tubli lisaväärtuse kaks David Brenti muusikavideot, eriti just Simply Redi kunagi tuntuks lauldud vana Philadelphia souli hitt «If You Don’t Know Me By Now». See parodeerib erakordselt maitsekalt nutust soolaseid ja meest magusaid videoid. Valgeis siidrõivais Gervais ei paku üle hetkekski, ent pelgalt oma miimikaga keerab ta klišeed kringliks!



Kaks neljakümneminutilist lõpuosa tõstavad niigi kvaliteetse sarja täiesti uude kvaliteeti ja värskusse. See ei ole pelgalt teravmeelne ja radikaalne briti XXI sajandi huumor. See on dünaamiline kombinatsioon meie igapäevasest kontoritraagikast ja naerust läbi pisarate.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles