Repliik: Pilk taevas

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kiiler
Gert Kiiler Foto: Elmo Riig / Sakala

Mõni päev tagasi tõi «Õhtuleht» meieni soomlaste «Iltasanomatest» tõlgitud uudise, et Maad ähvardab lähiajal taas suur asteroid, mis võib meie planeediga kokku põrgates hävingut külvata. Eile tuli täpsustav teade: Ameerika kosmoseagentuuri arvutuste järgi on kokkupõrkeoht kaduvväike.

Katastroofi ennustavaid uudiseid oleme teatud ajavahemike tagant kuulnud juba aastaid. Kiiresti arenenud tehnika võimaldab kosmost üksikasjalikult jälgida ning moodne meedia seda laadi sõnumeid kibekähku levitada.

Ausalt öelda on niisugune pasundamine tüütu. On ju inimesed elanud aastasadu õndsas teadmatuses: keegi ei osanud aimatagi, millised meteoriidid ja kui lähedalt meist üle vupsasid ning kui suur oli tõenäosus, et mõni neist võinuks hävitada pool maailma. Leidus maisemaid muresid, millega tegelda.

Nüüd tuleb olmeprobleemides sipeldes hoida pilk igaks juhuks kogu aeg taevas (loe: uudistel), sest tahaks ju ikka teada, millal maailmalõpp tuleb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles