Kontsert pakub eesti heliloojate vaimulikku muusikat

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

16. oktoobril kell 10 algab Viljandi Jaani kirikus jumalateenistus ja sellele järgneb kontsert.

Nagu teatas Eesti evangeelse luterliku kiriku kirikumuusika liit, saab nii jumalateenistusel kui kontserdil kuulata eesti heliloojate vaimulikku muusikat, mis on ilmunud eelmisel aastal ja tänavu.

Kasutusel on kogumikud «Uued kirikulaulud», mis hõlmab endas maestro Roman Toi nimelise uute kirikulaulude võistluse auhinnatud töid, «Koraaliseaded segakoorile» ja «Koraaliseaded naiskoorile» ning järgmisel kuul ilmuv «Koraaliseaded noortekoorile».

Kavas on Piret Rips-Laulu, Sirje Kaasiku, Anne-Mai Salumäe, Tuuliki Jürjo, Mart Jaansoni, Mart Siimeri ja Rein Kalmuse laulud.

Kontserdiks valmistutakse päev varem Tartus, kus kirikumuusika liit korraldab õppepäeva. Seal antakse kontsert Tartu Maarja koguduse majas.

Laulud ja koraaliseaded kõlavad nii saateta kui oreli, klaveri, kitarri ja kandle saatel.

Juhatavad Taimi Välba Viljandist, Tähti Lehtsaar Tartust ja Tuuliki Jürjo Narvast. Orelil või klaveril saadab Juliana Baranova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles