Mehed nautisid Laitse libedat rada

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevo Kärp võitis Laitses tagaveoliste masinaklassis Eesti meistrivõistluste etapi.
Kevo Kärp võitis Laitses tagaveoliste masinaklassis Eesti meistrivõistluste etapi. Foto: Aivar Kaljusaar

Harjumaal Laitses sõidetud Eesti rallikrossi meistrivõistluste kuuendal etapil teenisid Viljandimaa meestest klassivõidu Janno Ligur ja Kevo Kärp. Autasustatavate sekka mahtusid veel Sander Palmiste, Andre Teder ja Rommi Pukk.

Üheksa osalejaga masinaklassis Division 1A finaali võitnud Janno Ligur nentis, et talle sobib libedal rajal sõitmine. «Arvo Kase katkestamise järel sain pisut kergemini hingata. Andre Kurge jälgisin kogu finaali vältel peeglist, ent suurt ohtu oma positsioonile ei näinud,» kõneles koduse sarja liider Janno Ligur, kes tunneb end vihmamärjal rajal üpris kindlalt.

Samas masinaklassis noppis kolmanda koha Sander Palmiste — libe võistlustrass soosis tedagi. Poodiumile jõudnud viljandlase sõnul oli tal õnne, et kõvasti suitsenud masin päeva lõpuni vastu pidas. «Mulle libe rada sobis, libedal ja märjal sõitmine ei too võistlusmasinate võimsuse erinevust nii tugevalt esile,» teatas Palmiste. «Esiotsapoiste autodel on tublisti rohkem hobujõude kui minu omal,» lisas ta selgituseks.

Samas võistlusarvestuses kaasa teinud kolmas Viljandimaa mees Sander Roosimaa lõpetas tehniliste probleemidega heideldes etapi seitsmenda kohaga.

Tagaveoliste klassis tuli kaksikvõit Viljandimaale. Selle eest hoolitses Kevo Kärp, kes võitis Rommi Puki ees.

«Lasksin stardis ratta kerima ega saanud seetõttu kohe liikuma. Esimene kurv läks libeduse tõttu veidi pikaks ja Kevo pääseski eest,» kõneles Laitses teise koha teeninud, kuid Eesti meistrivõistlustel tagaveoliste klassis liidrina jätkav Rommi Pukk.

Laitses võitjaks tulnud Kevo Kärp möönis, et konkurendi sõiduviga mängis talle trumbid kätte. «Mullegi sobib libe rada enam kui kuival kattel sõitmine,» tõdes ta.

Rallikrossisõitjate järelkasvu ehk klassi ERK 2000 Junior mõõduvõtul pidi Andre Teder taas tunnistama oma ainsa konkurendi Andre Miljani paremust. Rajal tehniliste probleemide ja libedusega maadelnud Viljandi poiss pälvis oma isalt, suurte kogemustega autosportlaselt Aare Tedrelt siiski tunnustust.

«Päeva edenedes kiirus kasvas. Keeruline on sõit libedal rajal, aga selle vastu aitavad hästi jää- ja lumeraja kogemused. Paneme neile eeloleval talvel kindlasti rõhku,» kõneles Aare Teder.

Eesti rallikrossi meistrivõistlustel jääb pidada veel kaks osavõistlust. Täna sõidetakse eelviimane etapp Riia ringrajal, hooaja viimane võistlus leiab aset 15. oktoobril Võrumaal Missos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles