Viljandi neiu tegi parima animafilmi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tiigrihüppe sihtasutuse ja Nukufilmi lastestuudio korraldatud animafilmide võistlusel «Käsi peseb kätt» võitis vanemas vanuserühmas esikoha Jakobsoni gümnaasiumi õpilane Sille Habakukk.

Jakobsoni gümnaasiumi arvutiõpetaja Marika Anissimovi sõnul tegi XIa klassi õpilane Sille Habakukk võistlusel osalenud animafilmi valmis täiesti iseseisvalt, juhendaja abita.

Lihtne, kuid tabav

Võistlustöö, mis on üles laaditud Youtube’i keskkonda, kannab pealkirja «Pool jäätist on ikka jäätis». Lühifilm räägib sellest, kuidas üksteist aidates on võimalik leida lahendus ka väljapääsmatuna näivas olukorras.

«See on väga lihtne, kuid suurepärase mõttega ja hästi tehtud film,» iseloomustas Marika Anissimov tööd.

Õpetaja rääkis, et kõnealuse klassi reaalharu õpilased harjutasid animafilmide tegemist kevadise õppepraktika ajal. Seal valmis rühmatöödena kolm filmi, mis kõik saadeti ka Tiigrihüppe võistlusele.

Sille Habakukk nende tööde tegemises ei osalenud, sest tema õpib sama klassi matemaatika-füüsika süvaõppega harus ja nendele õpilastele oli ette nähtud matemaatika ja füüsika praktika.

Neiu otsustas siiski võistlusel osaleda ja saatis sinna filmi, mille ta oli valmis teinud  väljaspool praktikat.

Tulemus oli üllatav

Võistluse tulemused tehti teatavaks 18. septembril Tallinnas Kumus üritusel, kuhu olid kutsutud kõik osalenud õpilased ja nende juhendajad. Üllatuslikult selgus, et just Sille Habakuke töö oli pälvinud vanemas vanuserühmas esikoha. Ta sai auhinnaks tahvel­arvuti.

Võistlusel «Käsi peseb kätt» osales 69 õpilast ja sellele esitati 38 animafilmi. Oodatud olid eri tehnikates valmistatud klipid: nii joonis-, lamenukk-, ümarnukk- kui arvutianimatsioonid ja piksillatsioonid.

Töid hindas ekspertide žürii, millesse kuulusid eesti animatsioonistuudiote töötajad, õpetajad ja Tiigrihüppe sihtasutuse projektijuhid. Hindamine käis kolmes vanuserühmas: algkooli-, põhikooli- ja gümnaasiumiõpilased.

Võistluse lõpetamisel said õpilased osa võtta kunstihariduse programmist ning kogusid inspiratsiooni noortefestivali H2T paremaid töid vaadates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles