Raul Karu võttis mõlemad kullad

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi autosportlane Raul Karu (autoga number 41) lõpetas tänavused ringrajasõidu meistrivõistlused võidukalt nii Eesti kui Balti riikide arvestuses.
Viljandi autosportlane Raul Karu (autoga number 41) lõpetas tänavused ringrajasõidu meistrivõistlused võidukalt nii Eesti kui Balti riikide arvestuses. Foto: Aivar Kaljusaar

Autode ringrajasõitjad jagasid tänavuse hooaja viimased punktid ja medalid Riias, kus viljandlane Raul Karu tagas endale klassis Super 1600 Eesti ja Balti meistri tiitli.

Riias sõideti möödunud laupäeval ja pühapäeval Eesti ja Balti meistrivõistluste autode ringrajasõidu meistrivõistluste arvestusse kuuluv «Dzintara Volga» ehk «Merevaigust Volga» karikale.

Klassis Super 1600 on kogu meistrivõistluste hooaja vältel olnud tihe rebimine kahe eestlase, viljandlase Raul Karu ja Läänemaa sõitja Lembit Annuse vahel. Tehniliste probleemide kiuste õnnestus Karul hoida Riias kodune konkurent mõlemas sõidus selja taga. Kahe sõidu ja etapi kolmanda tulemusega tagas ta enesele Eesti ja Balti meistri tiitli.

Super 1600 klassi meister tunnistas, et tal polnud plaanis kogu hooaega sõitagi, kuid edukas algus sundis jätkama. Seda, kas ta tuleval aastal tiitlit kaitsma asub, ei osanud Raul Karu praegu öelda. «Autospordiliit ei tea veel isegi, millised võistlusklassid jäävad ja millised liidetakse,» seletas ta. Ringrajal soovib Karu igal juhul jätkata ning plaanib ehitada selle tarvis uue võistlusauto.

Tänavuse hooaja suurima osalejate arvuga võistlusklassiks kujunes BMW 325, milles rajal käis 20 võistlejat. Viljandlastest tegi selles arvestuses debüüthooaja Tõnis Hommik.

Esimene hooaeg ja kuues koht

Viimasel, Riias peetud võistlusel oli just BMW sõitjatel enim ebaõnne. Kui teised said võistelda kuival rajal, siis nende startide eel ja ajal sadas vihma. See ei olnud küll kuigi tugev, ent muutis raja tagaveoliste tarvis siiski väga libedaks.

Laupäeval Riia Pikernieki rajal peetud avasõidus teenis Tõnis Hommik kaheksanda koha. «See oli sellest sõidust maksimum,» kõneles Hommik, kes oli enda sõnul üritanud auto säästmiseks vältida libedal rajal trügimist.

Pühapäeval, teises võistlusstardis sai Tõnis Hommik kuuenda tulemuse. Nagu noormees tunnistas, jäi kõrgem koht saavutamata sõidukogemuste nappuse tõttu.
Autosportlase isa Mait Hommik möönis, et treeningsõidukilomeetreid on ajapuuduse tõttu jäänud tõepoolest väheks, ent sellest hoolimata on Eesti meistrivõistlustel teenitud kuues koht esimesel hooajal päris korralik saavutus.

Masina ümberehitus katkestas sõidu

Kolmanda Viljandimaa autosportlasena Riias B2000 klassis rajal käinud Roland Feodorov katkestas pooltelje purunemise tõttu avasõidu ning oli teises stardis kolmas.

Ta ütles, et aasta pole just kõige paremini sujunud. «Uus võistlusauto on vajanud nii palju ümberehitamist, et sellega võistelda polegi nagu saanud,» tõdes sõitja.
Klassis B2000 Balti sarja arvestuses tõi Roland Feodorov koju kolmanda koha karika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles