Põllumajandusminister toetab künni maailmameistrivõistluste korraldamist

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder
Helir-Valdor Seeder Foto: Elmo Riig

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder avaldas täna Olustveres Eesti künnimeistrivõistluste avamisel arvamust, et Eesti on tulevikus valmis korraldama ka kündmise maailmameistrivõistlusi.

«Eesti künnimeistrivõistluste korraldamise traditsioon ulatub väga kaugele ning on elujõus püsinud ka rasketel aegadel,» ütles Seeder «Tunnustan siinkohal Eesti Künniseltsi ja Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli kõrgetasemelist tööd võistluste korraldamisel ja elushoidmisel.»


«Meie kogemus ja pikad traditsioonid kinnitavad, et oleme valmis maailma tasemel künnivõistlusi tulevikus Eestisse tooma,» kinnitas Seeder.

Künnimeistrivõistlused toimuvad Eestis alates 1965. aastast, sealjuures viimasel neljal aastal on osavõtjaid ka välisriikidest. Sel aastal on võistlustel 34 osalejat, lisaks Eestile ka Leedust, Lätist, Saksamaalt ja Luksemburgist.

Võistlused on täna ja homme Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli õppetalu maadel. Võistlevad nii meisterkündjad kui ka kutseõppeasutuste noored.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles