Repliik: Miks kaamel vatti ei söö?

Rannar Raba
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eilsest uudisest selgus, et riigiprokurör Triin Bergmann nõuab aprillirahutuste organiseerimises süüdistatuna kohtu all olevatele Dmitri Linterile, Maksim Revale, Dimitri Klenskile ja Mark Sirõkile tingimisi vangistust pika katseajaga, mille jooksul peaksid nood kriminaalhooldaja valve all sundkorras tundma õppima Eesti ajalugu ja kultuuri.


Bergmanni hinnangul on süüdistatute arusaamad ja teadmised Eesti ajaloost ja kultuurist ühekülgsed, mistõttu aitaks osalemine sotsiaalprogrammides neil  paremini ühiskonda sulanduda.



Sellest kuuldes meenus mulle kohe krutskiga küsimus: miks kaamel vatti ei söö? Vastus sellele pole sugugi keeruline: ta lihtsalt ei taha.



Olen kindel, et Öise Vahtkonna tegelastega on täpselt sama lugu. Ükskõik kui palju neid ka ei sunniks Mart Laari ajalooõpikuid läbi lugema — sellest ei muutu nende tõekspidamistes midagi. Nad lihtsalt ei taha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles