Kuuendikud lähevad metsa

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) pakub tänavu sügisel tasuta õppeprogramme  kuuendate klasside õpilastele. Viljandimaal tehakse neid Soomaa ja Aimla looduskeskuses, Lilli loodusmajas ja Labidakivi ümbruses.

Rahvusvahelise metsa-aasta käigus pakub riigimetsa majandamise keskus tänavuse sügiskampaaniaga kõikidele kuuendatele klassidele võimalust osaleda tasuta õppeprogrammis «Kohtume metsas!».

RMK Aimla looduskeskuse juht Mihkel Maala selgitas, et varem on tasuta kampaaniatest saanud osa võtta igas eas soovijad lasteaialastest gümnasistideni. Et aga seekordne loodusõppeprogramm «Kohtume metsas!» sobib kõige rohkem kuuenda klassi õppekavaga, ongi sinna oodatud just selles vanuses õpilased.

«Kõigis Eesti üldhariduskoolide kuuendates klassides käib sama palju lapsi, kui meil tavaliselt kampaaniates on osalenud,» kõneles Maala ja lubas, et talvel jätkuvad kampaaniad endisel moel.

Programmi «Kohtume metsas!» käigus õpitakse tundma Eesti metsade eluringi ja metsatöid. Praktiline tegevus aitab kinnistada teadmisi, mida õpitakse kuuenda klassi loodusainete tundides.

Lilli loodusmajas ja Suure-Jaani lähedal Labidakivi juures korraldatavas programmis osalemiseks saavad soovijad end registreerida Aimla looduskeskuses.

Mihkel Maala sõnul on klasside loodusesse sõitmist sageli takistanud bussi eest tasumine, kuid nüüd pakub RMK sõiduraha kompensatsiooni, mis on kolm eurot õpilase kohta.

Ta lisas, et kuigi paljude kaugemalt tulevate koolide hulgas on programmide vastu huvi tundnud ka Viljandimaa õppeasutused, võiks siinsete koolide osa olla suurem. «Soovijad jõuavad ennast veel registreerida, kuigi vabu aegu saame pakkuda juba peamiselt oktoobri teise poolde.»

RMK sügisprogrammide kampaania algas 12. septembril ja kestab 4. novembrini.
Rohkem infot ja registreerimisvormi leiavad huvilised internetileheküljelt www.rmk.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles