Martin Matt võitis noore kitarri­mängija preemia

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Matt on teinud koostööd mitme nimeka muusikuga.
Martin Matt on teinud koostööd mitme nimeka muusikuga. Foto: Erakogu

13.—18. septembrini kestnud neljandal Viljandi kitarrifestivalil kuulutati välja Tiit Pauluse nimelise noore kitarrimängija preemia. Selle pälvis Martin Matt.

Matt on kitarrimängule pühendanud viimased kümme aastat. Ta on õppinud kitarri Heino Elleri nimelises Tartu muusikakoolis ning praegu õpib džässkitarri muusika- ja teatriakadeemias Jaak Sooääre käe all. Veel on tema õpetajad olnud Peeter Prints ja Oleg Pissarenko. Martin Matt on teinud koostööd selliste lugupeetud eesti muusikutega nagu Margus Vaher, Sofia Rubina, Uku Suviste ning ansambel Bombillaz.

Tiit Pauluse nimelise noore kitarrimängija preemia on võitnud veel Virgo Sillamaa, Erki Pärnoja ja Laur Joamets. Auhinnaga kaasnevad ühekordne stipendium ning võimalus esineda järgmise aasta Viljandi kitarrifestivalil.

Viljandi kitarrifestivali eesmärk on edendada improvisatsioonilist ja stiiliülest kitarrimängu.

Meeleolukal nädalal esines kitarrimängu vir­tuoose nii kodu- kui välismaalt, nende seas Stian Westerhus, John Stowell koos Lembit Saarsalu trioga, Risto Toppola Soomest, Nevil Blumberg soolokavaga ning ansamblid Drum Prana ja Weekend Guitar Trio ühendasid jõud. Nädala tippsündmus oli galakontsert «Eesti kitarrilegendid», kus Tallinna kammerorkestri saatel astus üles kümme kodumaist kitarritippu.

Samuti olid fookuses noored Eesti ja Soome kitarrimängijad, kes osalesid terve nädala vältel õpitubades ning näitasid oma oskusi kontserdil ja jämmidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles