Ehitajad kogunevad täna «Jõulukellule»

Marko Suurmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukellul võistlevad kaheliikmelised müüriladujate võistkonnad.
Jõulukellul võistlevad kaheliikmelised müüriladujate võistkonnad. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Täna algab Vana-Võidus Viljandi Ühendatud Kutsekeskkoolis rahvusvaheline kutsevõistlus ametit õppivatele müürseppadele «Jõulukellu 2008».


Jõuluhõngulisel võistlusel võtavad mõõtu noored neljateistkümnest kutseõppeasutusest, võistlejad sõidavad kohale Eestist, Lätist ja Soomest. Võisteldakse kaheliikmeliste meeskondadena ning võistlus algab praktilise tööga kolmapäeva keskpäeval ja lõpeb teooriatesti ja sellele järgneva võitjate autasustamisega reede ennelõunal. Võistlust vaatama on oodatud kõik huvilised ja võistlus on pealtvaatajatele tasuta.

Eelmisel aastal võidukasse Viljandi Ühendatud Kutsekeskkooli võistkonda kuulunud Siim Soovere saavutas tänavu rahvusvahelistel kutsemeistrivõistlustel EuroSkills müüriladumises individuaalselt kolmanda koha.

Alates 2006. aastast on «Jõulukellu» rahvusvaheline ja tänavusest aastast kannab võistlus endise õpetaja Jüri Sammuli nime.

Jüri Sammul alustas kutsekoolis tööd õppemeistrina 1996. aastal ning jätkas hiljem osakonna juhina. Tema roll oli väga oluline võistluse algatamisel. Ta osales võistlusülesande koostamiseltöötas välja võistluste hindamise juhendi, koolitas Viljandi Ühendatud Kutsekeskkooli võistlejaid..

Kutsemeistrivõistlust korraldab Viljandi Ühendatud Kutsekeskkool koostöös Elukestva Õppe Arendamise Sihtasutusega Innove ning Riikliku Eksami- ja Kvalifikatsioonikeskusega, toetab Euroopa Liidu Sotsiaalfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles