Tavalised sigaretid kaovad novembris

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsulembil on veel paar kuud aega valida vanamoodsalt kaua tossava ja trendikalt kiiresti kustuva sigareti vahel.
Suitsulembil on veel paar kuud aega valida vanamoodsalt kaua tossava ja trendikalt kiiresti kustuva sigareti vahel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Alates novembri keskpaigast tohib Eestis müüa ainult isekustuvaid sigarette. Nii loodab riik säästa inimelusid.

Isekustuvad sigaretid jõudsid Eestis müügile tänavu juulis, kuid 17. novembrist on lubatud müüa ainult neid.

Siseminister Ken-Marti Vaher ütles eilsel pressikonverentsil, et kiirelt kustuvate sigarettide kasutuselevõtt peaks vähendama tulesurmajuhtumite arvu aastas kümmekonna inimese võrra.

«Tänavu on kustumata jäänud konist alguse saanud põlengutes hukkunud 20 inimest,» lausus ta. «15 juhul suitsetati legaalseid sigarette ja viiel puhul olid need Vene maksumärgiga. Väide, et Eestis on suur ebaseaduslike sigarettide turg, ei vasta meie uuringu järgi tõele.»

Päästeameti peadirektori asetäitja Alo Tammsalu jutu järgi müüakse isekustujaid praegu USAs, Kanadas ja Soomes.

Soomes on tulesurmajuhtumite arv viiendiku võrra vähenenud ning põhjanaabrite kogemused lubavad Tammsalu hinnangul loota, et Eestis päästaks nimetatud sigarettide müük aastas 10—15 inimese elu.

Ta ütles, et Euroopa riikide seas on Eesti tules hukkunute arvu vähenemise trendi näitaja küll kõige suurem, kuid hukkunuid on meil teistega võrreldes veel palju. Muret teevad suitsetamine, lahtise tulega oskamatu ümberkäimine ja kütteseadmete hooletu kasutamine.

Tammsalu lisas, et paraku on Eestis tuleohutusalase ennetustöö eelarve kahanenud viimase kolme-nelja aastaga võrreldes ligi 50 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles