Kolga-Jaanis saab taas hambaravi

, gerly.lehtmets@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avatakse Kolga-Jaani sotsiaalmaja spetsiaalselt selleks ehitatud ruumides hambaravikabinet, kus hakkavad hambaid ravima Põltsamaa arstid.

Vallavanem Kalevi Kauri sõnul on Kolga-Jaani inimesed pidanud aasta aega toime tulema kohaliku hambaravivõimaluseta.

Eelmine tohter läks pensionile ja et uut arsti polnud kohe võtta, tuli inimestel vahepeal Viljandis ja Põltsamaal hambaid ravimas käia.

Nüüd seadsid Põltsamaa hambaarstid Hele Mägi ja Ene Rosin Kolga-Jaanis sisse oma kabineti.

Leevendab järjekordi

«Igal pool on hambaravis päris pikad järjekorrad,» rääkis Kalevi Kaur. «Siinne kabinet leevendab loodetavasti ümberkaudsete arstide järjekordi ning patsientide sõidukulusid.»
Arstide töö soodustamiseks andis vald ruumid nende käsutusse üüri ja kommunaalkulusid küsimata. Mägi ja Rosin tõid kabinetti oma tehnika ja määravad töötempo.

Vallavanema kinnitusel pole veel päris selge, millistel päevadel arstid vastu võtma hakkavad.

«Selge on see, et viis päeva nädalas pole neil siin midagi teha, aga kaheks päevaks peaks kliente jaguma,» sõnas Kaur.

Tähtaegu ei seatud

Tema sõnul muretses vald hambaarsti puudumise ajal eriti laste pärast ning edaspidi vaatavad arstid üle kõigi kooli- ja lasteaialaste hambad.

Kalevi Kauri sõnul on igati positiivne, et nüüd saavad kohalikud ise otsustada, kus nad hambaarsti juures käivad.

Vallavanem on kindel, et hambaarstidele jagub Kolga-Jaanis kliente pikemaks ajaks ja seetõttu pole tähtajalist lepingut nendega tehtud. «See on tubli firma, head arstid. Põltsamaal läheb neil hästi ja meie oleme valmis neid majutama niikaua, kuni neil huvi, tahtmist ja inimesi jätkub.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles