Käsipallihooaja avavad Viljandi ja Tapa

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi käsipalli meistriliiga esinduse  treener Marko Koks
Viljandi käsipalli meistriliiga esinduse treener Marko Koks Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti meeste käsipallimeistrivõistlused algavad teisipäeval kohtumisega, milles SK Tapa võõrustab Viljandi esindust.


Sel hooajal osaleb koduse käsipalli kõrgemas seltskonnas seitse klubi, eelmise aasta kuue osalejaga liitus tänavu Põlva esindus. Meeskonnad peavad omavahel neljaringilise turniiri, mille kaks paremat pääsevad otse poolfinaali, järgmised neli aga veerandfinaali.

Homme kell 19 Tapa spordikeskuses vastamisi minevad SK Tapa ja Viljandi HC on mõlemad suvel juhendajat vahetanud. Elmu Koppelmanni asemel asus Tapa peatreeneriks Aron Jaanis ja Viljandis võttis Lembit Nelke ameti üle Marko Koks. See aga ei tähenda, et suurte kogemustega mehed käsipalli juurest kuhugi kadunud oleksid.

«Elmu jätkab treenerina, lihtsalt ta koormus väheneb,» ütles Lembit Nelke kunagine õpilane Aron Jaanis.

«Lembit Nelke pühendab end edaspidi enam noortetööle,» selgitas Marko Koks.

Mullu viiendaks jäänud Tapa ihkab sel hooajal enamat. «Tahame medalit,» ei varjanud Jaanis.

Sama eesmärk on viljandlastelgi. «Sihiks on seatud medalivõit, sest mullune neljas koht kripeldab hinges,» tõdes Marko Koks, kes olnud aastaid Eesti meistrivõistluste üks resultatiivseimaid mängijaid. «Põhirõhu panen treeneritööle, kuid ilmselt tuleb ka väljakule joosta,» vahendas viljandlase sõnu käsipalliliidu pressiteenistus.

Viljandi spordikooli noortetreeneri ameti pidavat Marko Koksi ei hirmuta debüüt meistriliiga meeskonna juhendajana. «Tunnen kõiki mehi — mõistlikud inimesed. Mul on ka mänguplaani suhtes mõtteid, nende õnnestumisest saab rääkida kevadel,» lausus ta.

Viljandi meeskonnast siirdusid sel hooajal Kehrasse mängima Taavi Tibar ja väravavaht Aleksander Tund. Marko Koks usub, et see meeskonna mängu ei mõjuta. «Rasmus Ots peaks postide vahel kenasti hakkama saama ja armees olnud Tibar mullu ei mänginudki,» selgitas treener ning lisas, et hooajaks ollakse valmis.

Teistes meistriliiga avavooru matšides lähevad kolmapäeval vastamisi Põlva ja HC Viimsi/Tööriistamarket ning HC Kehra ja HC Tallas/Aruküla. Mänguvaba on tiitlikaitsja Põlva Serviti.

Viljandi HC esimene kohtumine kodupubliku ees on 21. septembril, kui ta mängib Põlva Servitiga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles