Olümpiatuli ootab kandjaid

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

16. septembrini saab esitada kandidaate, kellel võib avaneda võimalus osaleda tuleval aastal Londoni olümpiamängude eel tõrvikujooksul ning kanda olümpiatuld. Eestist saadetakse jooksule kaks tulekandjat.

Olümpiamängude suurtoetaja Samsungi olümpiasaadiku, kümnevõistleja Mikk Pahapilli sõnul võib tõrvikukandjaks saada igaüks, kes on andnud endast teiste või ühiskonna hüvanguks rohkem, kui temalt eeldatakse. «Tõrvikukandja ei pea olema tuntud või spordiga seotud inimene. Selleks võib nimetada oma naabri, sõbra, perekonnaliikme, töökaaslase või kelle iganes, kes on andnud silmapaistva panuse teiste heaks. Tegemist on hea võimalusega tänada tublisid inimesi, pakkudes neile võimalust esindada riiki ja rahvast olümpiamängudel,» kõneles Mikk Pahapill.

Tõrvikukandja kandidaadi esitamiseks tuleb internetilehele samsung.ee panna kirja kandidaadi nimi ning põhjendus, miks just tema peaks Londonis olümpiatuld kandma.

Olümpiamängude tõrvikukandjate valimine leiab Eestis ja mujal maailmas aset kahes etapis. 16. septembrini saab Samsungi kodulehel registreerida oma kandidaadi, teises etapis valib Eesti olümpiakomitee ja Samsungi esindajatest koosnev žürii välja 20 sobilikku kandidaati, kelle poolt saab anda oma hääle Samsungi kodulehel 22.—30. septembrini. Kaks kõige enam poolthääli kogunud kandidaati saavad võimaluse võtta osa järgmise aasta 18. maist 27. juulini Suurbritannias Londoni olümpiamängude tule kandmisest.

Eelmiste Pekingis peetud suveolümpiamängude ja 2006. aasta Torino olümpia eel osales Eestist tõrvikujooksul kolm inimest. Olümpiatõrviku jooksu kandidaatide leidmist nii Eestis kui mujal maailmas toetab Samsung Electronics. Eestis toetab tõrvikukandja leidmist olümpiakomitee.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles