Mulgi rattamaratoni võitis Martin Loo

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi rattamaraton. Pildil Martin Loo.
Mulgi rattamaraton. Pildil Martin Loo. Foto: Elmo Riig / Sakala

Elion Estonian Cup sarja viimase võistluse ehk Mulgi rattamaratoni võit kuulus Eesti ainsale mägirattaprofile Martin Loole, kes paarsada meetrit enne finišijoont suutis ainsaks konkurendiks jäänud Allan Orasega vahe sisse sõita.

Sel hooajal alles teist korda mõnel Eestis peetaval rattamaratonil startinud Martin Loo (Hawaii Express) asus Viljandimaa metsades, põldudel ja kruusateedel peetud sõitu juhtima kümnendal kilomeetril. Ainsana suutis tema tempole vastata Eesti valitsev maratonisõidu meister Allan Oras (Rietumu-Delfin).

Poolel võistlusmaal oli selle paari edu jälitajate ees juba ligi kaks minutit. Kui maratoni tehnilistel lõikudel oli edu Martin Lool, siis siledatel kruusateedel suutis Allan Oras kaotatu tasa teha. Veel kilomeeter enne lõppu olid mehed koos, kuid finišis edestas Loo konkurenti 16 sekundiga.

Pärast finišit tunnistas Oras, et konkurent oli temast seekord tugevam ning tal oli tegemist, et vastasel pidevalt järel hoida. “Ta on sedavõrd tark ja osav sõitja, et mul tuli tehnilistel lõikudel vaid tema tagaratast jälgida ja sama trajektoori sõita,” kiitis Oras konkurenti.

Veidi enne finišis tabas aga Orast tehniline ebaõnn. Tema jalg tuli klipi küljest lahti ning veerand pedaalitiiru, mis seetõttu tegemata jäi, otsustaski võitja saatuse.

Ainsa eestlasena Itaalias mägiratturina profileiba teeniv Loo tunnistas, et võistleb tavaliselt märksa keerulisematel ja füüsiliselt raskematel radadel kui Mulgi rattamaratoni trass. Samas pidas ta ka Viljandimaa rada põnevaks. “Siin oli selliseid metsalõike, mis olid üsna tehnilised ja märg rada tegi sõidu huvitavaks,” kiitis ta pärast sõitu Viljandimaa võistlust.

Kui Martin Loo ja Allan Oras võistlesid täna Viljandimaal maratoni esikoha nimel, siis nende taga käis põnev heitlus Elion Estonian Cup maratonisarja üldvõidu eest. Enne starti võisid üldvõitu loota neli ratturit: Caspar Austa, Raido Kodanipork, Erki Pütsep ja Alges Maasikmets.

Sõidu esimeses pooles tabasid tehnilised probleemid nii Maasikmetsa kui Kodaniporki ning esikoha eest jäid heitlema Pütsep ja Austa. Pikalt sõitsid nad koos kolmandal ja neljandal kohal, kuid lõpuks jõudsid konkurendid neile järele.

Kolmandana lõpetas Viljandis sõidu Jaan Kirsipuu (CFC) ning Erki Pütsep (Alpha Baltic/Unitymarathons.com) sai neljanda koha. Sellest tulemusest aga ei piisanud, et kokkuvõttes edestada seitsmenda koha saanud Caspar Austat. Seega kuulub tänavuse aasta Elion Estonian Cupi üldvõit TÜ Akadeemilise spordiklubi esindajale Caspar Austale.

Naistest oli esimesena finišis Maaris Meier, kes kokkuvõttes sai 120. koha.

Poolmaratoni võitis Ekke-Kaur Vosman ning talle järgnesid Mihkel Kalja ja Vahur Vahtra. Kõik kolm noormeest said protokolli võrdse aja.

Mulgi rattamaratonil osales üle 1700 ratturi. 60 kilomeetri pikkusele põhisõidule pani end kirja 1067 ratturit. Poolmaratonile startis 428 osalejat ning lastesõitudest võttis osa 238 last.


Mulgi rattamaratoni kümme parimat
1. Martin Loo (Hawaii Express) 2:05.08
2. Allan Oras (Rietumu Delfin) 2:05.23
3. Jaan Kirsipuu (CFC) 2:08.22
4. Erki Pütsep (Alpha Baltic/Unitymarathons.com) 2:08.23
5. Peeter Pruus (Raplamaa Rattaklubi KOMO) 2:08.26
6. Normunds Zviedris (ZZK) 2:08.31
7. Caspar Austa (TÜ Akadeemiline Spordiklubi) 2:08.58
8. Matiss Preimanis 2:08.59
9. Mihkel Ronimois (Viljandi Rattaklubi) 2:08.59
10. Alges Maasikmets (Extreme Sport) 2:09.05

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles