Hulk vaktsiini hävitatakse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel kuul hävitatakse aegumise tõttu 68 090 doosi sea­gripi ehk H1N1 gripi vaktsiini Pandemrix.

Terviseameti andmetel vaktsineeriti Eestis 2009.—2010. aasta gripihooaja jooksul seagripi vastu umbes 35 000 inimest ehk 2,6 protsenti elanikkonnast. See oli Euroopa Liidu madalamaid näitajaid.

Eesti hangitud 248 000 doosi seagripivaktsiini läks maksma ligi 35 miljonit krooni. Celvapanil täitus aegumistähtaeg mullu septembris ning Pandemrixil tänavu septembris.

Sotsiaalministeeriumi teatel Eestis igal aastal riiklikult gripivaktsiini ei hangita. Seagripi ehk H1N1 gripitüve vaktsiinid osteti pandeemia tagajärgede leevendamiseks ühekordselt.

Euroopa Nõukogu võttis mullu juunis seisukoha, et Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) oli näidanud seagripiohtu liiga suurena. See tingis ühiskondliku vara raiskamise ja tõi ravimifirmadele hiigeltulu. WHO ei tunnistanud, nagu oleks ravimitööstus tema otsuseid mõjutanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles