Abivalmis kodanikud pälvivad tunnustust

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
www.vabatahtlikud.ee
www.vabatahtlikud.ee Foto: Internet

Vabatahtliku tegevuse arenduskeskus ootab 5. oktoobrini kandidaate detsembris peetavale Eesti vabatahtlike tunnustamise üritusele, mis keskendub vabaühendustes tegutsevate professionaalidest vabatahtlikele tänamisele.
 


Esimest korda avaldatakse sel aastal austust silmapaistvatele vabatahtlike juhtidele ning töötajate vabatahtlikku tegevust toetavale ettevõttele või avaliku sektori asutusele.

Vabatahtliku tegevuse arenduskeskuse juhataja Tuulike Männi sõnul on üha enam selliseid vabatahtlikke, kes on valmis aitama just oma erialaste teadmiste ja oskustega. «Sellist tüüpi abistajad on eriti väärtuslikud, sest kõigil ühendustel läheb igapäevatöös vaja teadmisi kas juriidikast, finantsjuhtimisest, turundusest või personalitööst, kuid sageli pole ühendustel raha, palkamaks oma ala spetsialiste,» kõneles Tuulike Mänd.

«Samuti soovime Euroopa vabatahtliku tegevuse aastal esile tõsta vabatahtlike juhte ning tunnustada tööandjaid, kes julgustavad oma töötajaid osalema kodanikuühenduste tegevustes,» lisas ta.

Oma kandidaadi võivad esitada eraisikud, kodanikuühendused, riigi- ja omavalitsusasutused ning ettevõtted. Lisainfo ning kandidaadi esitamise vormi leiab veebilehelt www.vabatahtlikud.ee.

Laekunud ettepanekud vaatab läbi komisjon, kuhu kuuluvad lisaks vabatahtliku tegevuse arenduskeskuse nõukojale 2010. aastal tunnustatud vabatahtlik Riina Varts ning ministeeriumide ja presidendi kantselei esindajad.

Tunnustuse pälvinute nimed tehakse teatavaks 4. detsembril riiklikul tunnustamisüritusel Tallinnas presidendi kantseleis. Ürituse patroon president Toomas Hendrik Ilves tunnustab kümmet vabatahtlikku, kaht vabatahtlike juhti ning üht ettevõtet või asutust.

Eesti vabatahtlike tunnustamise ürituse traditsioonile pandi alus 2005. aastal ning seni on tunnustatud 247 vabatahtlikku.

Tunnustamisürituse korraldaja on vabatahtliku tegevuse arenduskeskus. Vabatahtlike tänamist toetab Kodanikuühiskonna sihtkapital regionaalministri haldusalas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles