Sarja liidrid kindlustasid võiduga oma positsiooni

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rommi Pukk sai Põltsamaal peetud rallikrossil tagaveoliste masinate sõidus esikoha ning kindlustas sellega meistrivõistluste üldarvestuses oma positsiooni.
Rommi Pukk sai Põltsamaal peetud rallikrossil tagaveoliste masinate sõidus esikoha ning kindlustas sellega meistrivõistluste üldarvestuses oma positsiooni. Foto: Aivar Kaljusaar

Eesti rallikrossi meistrivõistlustel jätkub kahes masinaklassis Viljandimaa meeste võim: Janno Ligur ja Rommi Pukk kindlustasid oma liidripositsiooni, tulles Põltsamaal peetud etapil võitjaks.

Laupäeval sarja viienda mõõduvõtuna peetud Põltsamaa sõidul oli kohal 31 võistlejat, nende seas ka kõik Viljandimaa esindajad.

Rallikrossi atraktiivsemas masinaklassis, RWD ehk tagaveoliste sõidus on võrdsete masinate ja meeste heitlused pakkunud publikule alati elevust ja silmailu. Erandiks ei kujunenud seegi kord.

Soosikuna startinud Viljandimaa mees Rommi Pukk tegi õnnestunud stardi ja võitis finaalsõidu. Tema pakutud tempoga suutis kaasa minna ainult Sten Suvemaa, kellele näidati ruudulist lippu 2,6 sekundit pärast võitjat.

«Vahe tuleb sõitja oskustest ja masina võimsusest,» kiitis teiseks jäänud konkurent Rommi Pukki.

Selle masinaklassi kuue osaleja seas teenis neljanda koha Kevo Kärp.

Division 1A autoga meistritiitlit jahtiv Karksi-Nuia sõitja Janno Ligur konkurentidele suuri võiduvõimalusi ei pakkunud. Kahes eelvoorus näitas ta parimat aega, võitis ring-ringilt edu kasvatades ka finaalsõidu ja lisas kolm etappi enne meistrivõistluste lõppu oma kontole täislasti tabelipunkte.

Kui Eestis on Janno Ligur Division 1A klassis liider, siis eeloleval nädalavahetusel seisab tal ees raske katsumus Läti meistrivõistlustel. Lõunanaabrite sarja viimase võistluspäeva eel on Ligur kokkuvõttes neljas ning minetanud võimaluse võita tiitel. «Matemaatiliselt on Lätis hõbemedal veel püütavas kauguses,» kommenteeris ta sealse meistrisarja seisu.

Põltsamaal tegid Division 1A klassis Viljandimaalt kaasa veel Sander Palmiste ja Sander Roosimaa. Palmiste näitas eelvoorudes küll kiiret sõitu, ent paraku ütles finaalis auto üles ja see sundis teda kokkuvõttes rahulduma kuuenda tulemusega. Roosimaa võistlusauto hakkas jonnima juba võistluste eel ning Viljandimaa sportlane sai osavõistlusel läbi raskuste kaheksanda tulemuse.

Kolme osalejaga võistlusklassis ERK Junior teenis Viljandi noormees Andre Teder kodurajal sõitnud Sander Miljandi järel teise koha. Klassis ERK 2000 kaasa teinud Toomas Lõhmus näitas kahes eelsõidus neljandat ja ühes viiendat aega ning oli finaalis neljas.

Eesti rallikrossi meistrivõistlustel on sõitmata kolm osavõistlust. Järgmine peetakse septembri viimasel laupäeval Laitses. Selle hooaja Eesti meistrid selguvad 15. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles