Koolide ja lasteaedade juhid peavad koosolekut

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder esineb homme Viljandimaa koolijuhtidele ja lasteaedade juhatajatele, kes kogunevad uue kooliaasta alguse puhul ühisele koosolekule.

Viljandi maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna peaspetsialisti Rein Schihalejevi sõnul on koosoleku esimene esineja haridusministeeriumi välishindamisosakonna asejuhataja Hille Voolaid. Ta räägib koolijuhte puudutavatest seadusemuudatustest ning teistest uuendustest.

Teise esinejana astub üles minister Helir-Valdor Seeder. Schihalejevi sõnul pole ministrile otsest teemat ette antud. «Ta võiks keskenduda näiteks poliitilise olukorra analüüsimisele ja selgitamisele,» pakkus peaspetsialist.

Seedri sõnul tehti talle ettepanek rääkida vabal teemal. «Arvan, et peateemadeks kujunevad tasuta kõrgharidus ja koolivõrk,» pakkus ta. Minister lisas, et kindlasti on ta valmis vastama ka õpetajate palgateemaga seonduvatele küsimustele. «Kõige rohkem oskaks sellest rääkida muidugi haridusminister, aga eks minagi ole nendeks küsimusteks valmis.»

Kooliaasta esimene koolijuhtide koosolek lõpeb sellega, et tervitatakse uusi õpetajaid, kes sel aastal Viljandimaa koolides tööle asuvad. Seda, kui palju neid on, ei osanud Schihalejev eile lõuna ajal veel öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles