Info kaardil

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võrguleheküljelt liikumisvabadus.invainfo.ee saab kaardistatud objektide kohta infot kahte moodi. Kõik kõnealused paigad — Viljandi puhul on neid praegu 352 — leiab nimekirjana. Samuti saab neid otsida teemade kaupa või nime järgi.

Teine võimalus on otsida soovitud kohti ja nende kohta käivat infot kaardilt, millel on tinglikult öeldes kolm kihti. Sealt saab vaadata kas korraga kõiki objekte, ainult inva-WCga objekte või linna invaparkimiskohti.

Objektid on tähistatud spetsiaalsete tingmärkide ja kolme värviga. Roheline näitab täielikku ja kollane piiratud ligipääsu ning punane ligipääsmatust. Piiratud ligipääsu puhul on vaja vähemalt ühe inimese abi.

Linnakaardile pole jõutud veel kanda kõiki 352 objekti, neid on seal praegu 280.

Liikumispuudega inimeste liidu tegevjuhi Auli Lõokese arvates võiksid omavalitsused anda oma koduleheküljel rohkem infot selle kohta, millised on puudega inimeste võimalused nende territooriumil. Peale kohalike vajaksid seda ka turistid. Liikumisteabe kõrval võiks seal kirjas olla ka sotsiaalinfo: mida ja kuidas saavad invaliidid teha, kas neil on sõidu- või muid soodustusi ja nii edasi. Ettevõttedki võiksid oma võimalused kirja panna kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles