Lõunasöök on põhikoolis endiselt tasuta

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kõik Viljandi koolides käivad alg- ja põhikoolilapsed saavad ka tänavu tasuta lõunasööki, kuid gümnasistid peavad toidu eest maksma rohkem kui eelmisel õppeaastal.

Lõunasöögi maksumus ühe õpilase kohta on Viljandi koolides 1.15 eurot. Põhikoolis õppiva lapse puhul hüvitab riik sellest 0.78 eurot ja 0.37 eurot tasutakse linnaeelarvest.

Viljandi koolides õpib ka ligi 400 last teistest omavalitsustest ning needki vallad ja linnad maksavad oma laste toidu eest. Viljandi linnavalitsuse pressiesindaja Eha Mooseli kinnitusel tagab see, et kõik linnakoolides käivad I—IX klassi lapsed saavad tasuta lõunat süüa.

Gümnaasiumis õppivad lapsed peavad oma lõuna eest maksma ise. Kui mullu oli selle hind 0.96 eurot päevas, siis tänavu on 1.15.

Kõigis linnakoolides toitlustava aktsiaseltsi Fazer Food Services teenindusdirektori Ülle Prometi selgitusel võib tasumiseks kasutada kahte varianti. Esimene võimalus on, et õpilane maksab iga päev söökla kassasse 1.15 eurot. Selle eest saab tšeki, mille alusel väljastatakse toiduletis lõuna.

Teine võimalus on teha ettemakse firma arvelduskontole, nii saab õpilane kuu algul tšekid enda kätte. «Siis saab vältida igapäevast kassajärjekorda,» lausus Promet. Ettemakse ei muuda lõunasöögi hinda odavamaks.

Prometi kirjeldust mööda on õpilasel iga päev võimalik valida, kas ta tahab osta fikseeritud hinnaga koolilõunat või soovib süüa päevapraadi. Selle hind jääb Prometi sõnul 1.60 euro lähedale.

Esimese lõunasöögi said õpilased koolisööklast eile, kuid päevapraad lisandub menüüsse esmaspäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles