Karol Kuntsel kirjutatakse lastesaatest välja

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karol Kuntsel ja Maria Soomets Tomi ja Annina
Karol Kuntsel ja Maria Soomets Tomi ja Annina Foto: ETV

Populaarse lastesaate «Saame kokku Tomi juures» peategelane, Ugala teatri näitleja Karol Kuntsel kirjutatakse peagi stsenaariumist välja. Uuel aastal juhivad saadet Vanemuise näitlejad Maria Soomets ja Robert Annus.


Kaks ja pool aastat Eesti Televisioonis eetris olnud lastesaate toimetaja-produtsent Margus Saar ütles «Tartu Ekspressile», et Tomi tegelaskuju kadumise peale on mõeldud mõnda aega.



«Hakkasime sellele mõtlema juba kevadel, sest Karol Kuntsel oli rääkinud, et tahab näitlejatöös pausi pidada ning maailmas veidi ringi vaadata ja õppida,» rääkis Saar.



Stsenaariumi järgi läheb Karol Kuntseli kehastatav Tom Rootsi jalgpalli mängima ja aastaks õppima. Uus Tom on aga Saksamaale elama läinud eestlaste laps, kes on tulnud Eestisse haridust omandama. Ta tuli siia sellepärast, et mitte ära unustada eesti keelt. Eelmise Tomi vanaema Ellen on aga uue Tomi ema sugulane. Nii jääbki uus tegelane Tomi vanaema juurde elama.



«Meil on detailideni kõik läbi mõeldud. Et vanaema Ellen abiellus suvel postiljonihärra Eediga ja läks tema juurde elama, jäi tema tuba vabaks ja uus Tom sai selle endale. Annile on Tomi lahkumine muidugi löök, aga ta püüab seda mõista,» kirjeldas Saar saate edasist käiku.


Mõlemat Tomi näevad lapsed veel selle aasta lõpuni.



«Ega meil väga palju saateid ette tehtud ole. Igal pühapäeval teeme järgmise nädala jagu saateid valmis,» lisas Saar. Tomi lahkumise puhul korraldatakse eetris ka ärasaatmispidu.



Eelmist Tomi mängiva Karol Kuntseli sõnul ei lahku ta saatest kerge südamega. «Muidugi on mul kahju, sest seda on pikalt tehtud ja see seltskond on äärmiselt tore kamp. Samas ma arvan, et on juba aeg selle rolliga otsad kokku tõmmata. See on päris mahukas töö olnud,» rääkis Kuntsel, kuid ei välistanud siiski, et võiks pärast maailmarännakuid endisesse rolli naasta.



Uue Tomi osatäitja Robert Annus on tuntud eelkõige kui laulu «Tere, Kertu» esitaja. «Mulle meeldisid selle saate sisu ja vorm ning seetõttu erilist kaalumist polnud.



Esimesed saated on olnudki täis positiivseid üllatusi. Uue liikme kohanemine võtab muidugi aega, aga mida aeg edasi, seda rohkem tunnen, et mind võetakse omaks. Olen saanud lastelt juba paar kirja, kuhu on joonistatud Anni kahe Tomi vahele,» rääkis Annus, kes töötab sellest sügisest Vanemuises näitleja ja lavastajana.



Tomile asendaja leidmise peale Saare sõnul ei mõeldud. «Lapsed oleks sellest nagunii aru saanud. Pigem kirjutame ta välja,» ütles Saar, kelle sõnul on saade väga populaarne.



«Kõik Eesti lapsed teavad seda saadet. Saate vaatajad on 4-12-aastased ning neist vaatab meid 60-80 protsenti, aga vaatajaid on ka vanemte laste ja lapsevanemate seas,» rääkis Saar, kelle sõnul saadetakse Tomile ja Annile sadakond kirja nädalas.



Kui kaua saadet «Saame kokku Tomi juures» veel tehakse, ei julgenud produtsent pakkuda.



«Põhimõtteliselt võiks see saade kesta veel aastaid. Praegu on kokkulepped kevadeni, aga loodame, et saade jätkub ka järgmisel sügisel.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles