Pärsti valla koolid alustavad uute nimedega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heimtali põhikool
Heimtali põhikool Foto: Elmo Riig / Sakala

Alates 1. septembrist kannavad Pärsti vallas asuvad koolid uutmoodi nimesid, mis on kooskõlas seaduste ja ajalooliste traditsioonidega.

Pärsti vallavolikogu maikuise otsusega nimetatakse vallas töötavad Puiatu, Pärsti ja Ramsi lasteaed-algkool 1. septembrist ümber lasteaedadeks-koolideks.

Muudatuse teeb läbi ka Raudna põhikool, mis hakkab kandma hoopis Heimtali põhikooli nime.

Pärsti valla haridus- ja kultuurispetsialisti Marju Musta sõnul on tegemist vormilise muudatusega ning õppe- ja kasvatustöös ning kooliastmetes see ümberkorraldusi kaasa ei too.

Spetsialisti selgitust mööda viidi Pärsti valla õppeasutuste nimed kooskõlla koolieelse lasteasutuse ning põhikooli- ja gümnaasiumiseadusega, kus algkooli mõistet enam ei kasutata.

«Koolide puhul räägitakse nüüd ainult põhikoolist ja selle erinevatest astmetest,» selgitas Marju Must.

«Vormilt ja sisult jäävad need õppeasutused aga samaks — seal on niisama palju klasse ja rühmi nagu enne.»

Sisuliselt ei muutu midagi ka Raudna põhikoolis, mis hakkab uuest õppeaastast kandma Heimtali põhikooli nime.

See ümberkorraldus tehti õppeasutuse enda soovil, pidades silmas kooli ajalugu ja asukohta. Kõnealuse kooli eelkäijaks peetakse Heimtali vallakooli aastast 1821. Nõukogude võimu tulles nimetati õppeasutus ümber Raudna põhikooliks.

«Nüüd ennistatakse vana nimi, mis on nii ajalooliselt kui asukohta silmas pidades õigem,» lausus Marju Must.

Ta rääkis, et kooli tegevuses ja mainekujunduses on Heimtali mõisa peahoonel väga oluline koht. See on loonud positiivse tausta nii koolile kui piirkonnale laiemalt.

«Senine nimi tekitas segadust,» tunnistas spetsialist. «Aastaid tagasi, kui olin alles Pärsti vallavalitsusse tööle tulnud, eksisin sellega pidevalt. Ka noored spetsialistid, kes meile tööle tulid, sõitsid sageli hoopis Raudna bussipeatusesse ja hakkasid sealt kooli otsima.»

Marju Must lisas, et praegu käib Pärsti vallas hariduse arengukava koostamine 2012.—2016. aastaks.

«Nendel töökoosolekutel vaetakse põhjalikult, mis saab meie koolidest tulevikus, kui õpilaste arv kokku kuivab. Eks arutelude tulemus selgu lähikuudel, kui volikogu on arengukava läbi arutanud,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles