Põhja-Korea kruiisilaev tegi esimese sõidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval läks teele Põhja-Korea esimene kruiisilaev ja võttis kursi Lõuna-Korea piiri lähedal asuva Kumgangi mäe puhkepiirkonnale. Esimene reis kestis 18 tundi. Järgmine sõit on plaanitud septembrisse.

Põhja-Korea riiklik turismibüroo pakub koostöös Hiina firmaga merereisi mööda oma maalilist idarannikut lõuna poole. Esimesele teekonnale läks umbkaudu 130 inimest.

Ristluslaev on 9700tonnise veeväljasurvega päevinäinud alus, mis kunagi vedas reisijaid Põhja-Korea ja Jaapani vahel ning kündis hiljem merd kaubalaevana, kuni Jaapan keelas 2006. aastal Põhja-Korea laevadel oma sadamatesse siseneda.

Merereis algas Hiina ja Venemaa piiri lähedal asuvast Rasoni sadamast, kuhu oli alust ära saatma üles rivistatud pool tuhat põhjakorealast. Lehvisid Põhja-Korea lipud, lasti pabersaluuti ning kahe kaubiku katusekõlaritest kostis laadamuusika.

Rasoni linn kuulub eritsooni, mida välismaalased tohivad külastada viisata, kuid üksnes riikliku turismibüroo kaudu. Rahvusvaheliselt isoleeritud Põhja-Korea vajab hädasti välisvaluutat ning üritab turiste kohale meelitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles